Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihostroj prohrál s Příbramí dvakrát za sebou

Odveta za porážku v semifinále Českého poháru se Jihostroji bohužel nepovedla. Příbram, která na začátku týdne porazila České Budějovice na jejich vlastní palubovce a nepustila je tak do pohárového finále, přehrála tým Jana Svobody i doma při duelu 19. kola Uniqa extraligy v poměru 3:2.

Jihostroj vstoupil do utkání aktivně a záhy vedl 8:1, což se zdálo být jako luxusní náskok. Příbram se však chytila na několika míčích chycených v poli a perfektně dohranými balony univerzálem Novotným se dostala zpět do utkání. Když pak ve vyrovnané koncovce Jihočeši udělali některé zbytečné chyby, domácí toho využili a první set proměnili ve vítězství.

Další sada byla zcela v režii Středočechů a i ve třetí sadě to vypadalo s hosty z jihočeské metropole velice špatně. Kocouři vedli již o čtyři body, svůj náskok ale promarnili a ve vypjaté koncovce se nakonec stali šťastnější hráči Jihostroje.

V další sadě pak došla Jakubu Novotnému ‚šťáva‘ a Příbram se tak dostala do velkých problémů s útokem. Čtvrtou sadu si tak hosté poměrně snadno připsali na svou stranu a šlo se do pátého zkráceného setu.

Hlavní hnací silou Příbrami se stal nově nastoupivší smečař z Venezuely Andy Rojas, který v minulých letech oblékal dres Jihostroje. Do Příbrami dorazil v pátek a o den později už nastoupil do utkání. Jihostroji se bohužel zranil nahrávač Zapletal a jihočeští smečaři byli několikrát zablokováni, což nakonec vedlo k celkovému vítězství domácích volejbalistů 3:2.

„Podle mého názoru není úplně normální vést v první sadě 8:1 a nakonec ji prohrát. Příbrami dnes v prvních dvou setech výborně útočil Jakub Novotný. Ale ve chvíli, kdy se mu přestalo dařit, jsme začali domácí přehrávat. Bohužel jsme nevydrželi až do úplného konce a domácí nás přehráli v obraně, což nás stálo dva body,“ uvedl k utkání manažer klubu Stanislav Pochop.

VK Euro Sitex Příbram - VK Jihostroj ČB 3:2 (22, 21, -28, -20, 11)

Čas: 128 minut. Nejvíce bodující hráči: Max 25 - Sobotka 23. Rozhodčí: Kvarda, Fink.

VK Euro Sitex Příbram: Kust, Novotný, Max, Rojas, Bezděka, Málek, libero Juračka. Střídali Anděl a Kupilík. Trenér Petr Brom.

VK Jihostroj České Budějovice: Zapletal, Kriško, Mach, Sobotka, Fila, Michálek, libero Hupka. Střídali Habr, Sukuba a Šulista. Trenér Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, VK Euro Sitex Příbram, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, 19. kolo, Příbram, Jihostroj, Jan Svoboda, Česká volejbalová extraliga mužů, Jakub Novotný, České Budějovice, Andy Rojas, Venezuela

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj prohrál s Příbramí dvakrát za sebou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.