Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Jihostroj s novými posilami zahájil vítězstvím nad Ostravou

První zápas, první vítězství. Favorité z Českých Budějovic přehráli v prvním kole volejbalové extraligy v repríze květnového finále Ostravu 3:0.

Jihočeši vedení novým trenérem Janem Svobodu, jenž koučuje i českou reprezentaci, měli pouze týden na společnou přípravu před startem soutěže. Nahrávač Petr Zapletal s blokařem Radkem Machem se připravovali s reprezentací na mistrovství Evropy, Venezuelan Andy Rojas, nový smečař Jihostroje, přiletěl čtrnáct dní před startem. A druhý nahrávač Filip Habr ještě stále nedoléčil operované koleno.

I tak ale Jihostroj utkání zvládl. Komplikace připustil pouze v prvním setu, který vyhrál nejtěsnějším rozdílem 25:23. Ve druhém už se rozjížděl, Ostravě povolil uhrát 21 bodů, ve třetím pouhých 15. „Na to, že jsme pohromadě trénovali pouze týden, jsme utkání zvládli,“ pochvaloval si blokař Radek Mach, nováček českého národního družstva, které na nedávném mistrovství Evropy  obsadilo 9.-12. místo.

V utkání chyběl blokař Štěpán Smrčka, kterému den před zápasem doktoři nasadili sádru. Nyní už by však odchovanec klubu měl být v pořádku.

„Zápas byl zprvu trochu nervózní, ale uhráli jsme si vítězství, takže jsme spokojeni,“ sdělil po utkání kapitán Jihostroje Michal Sukuba. Toho mrzelo, že na opakování loňského boje o titul nedorazilo mnoho fandů. „Asi to bylo kvůli tomu, že lidé si ještě chtějí užít poslední sluníčko, vždyť bylo hezky,“ míní dva metry a šest centimetrů vysoký blokař Radek Mach.

V utkání se dařilo novému univerzálovi Jakubu Novotnému a oběma blokařům Radkovi Machovi s Michalem Sukubou. Zkušený nahrávač Petr Zapletal jim připravoval jeden útok za druhým, jeho spoluhráči se mu odvděčili poměrně vysokou úspěšností v útoku.

Zato smečařům se příliš nedařilo. Venezuelská posila se příliš neprosadila, Tomáš Fila také nezazářil. „Tam bude souhra ještě chvíli trvat,“ míní nahrávač Zapletal. 

Další zápas sehrají Budějčáci ve čtvrtek, kdy vyrazí na Odolku, se kterou se utkají od 18 hodin.

Autoři

Štítky Ostrava, Česká volejbalová extraliga mužů, Radek Mach, České Budějovice, Jihostroj, Petr Zapletal, Evropa, Jan Svoboda, Andy Rojas, Filip Habr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Možná by bylo lepší vrátit vstupné na loňskou úroveň. Co je platné dražší vstupné, když nebudou chodit diváci...to pokladně moc nepřinese.

Pondělí, 26. září 2011, 21:28Odpovědět

Jihostroj s novými posilami zahájil vítězstvím nad Ostravou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.