Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihostroj se rozloučil s Ligou mistrů prohrou

Svůj poslední zápas v základní skupině Ligy mistrů volejbalisté budějckého Jihostroje prohráli v Poitiers 1:3. Zůstali tak na posledním místě v tabulce s jedinou výhrou na kontě a sen o postupu do play off soutěže nejlepších evropských klubů se tak definitivně rozplynul.

Jihostroj začal dobře a domácí tým díky několika blokům přehrával. Jenže po chvíli začala váznout spolupráce mezi útočníky a nahrávačem Petrem Zapletalem, Poitiers dobře bránilo a díky tomu si vybudovalo rozhodující náskok. Ten k zisku prvního setu stačil.

Ve druhém setu se drželi Jihočeši s mistrem Francie na dostřel až do koncovky, ale uvolněnější a lépe bránící domácí set uhájili. Následující dějství už Jihostroj s nahrávačem Filipem Habrem získal a snížil tak na 2:1 na sety.

To ale bylo ze strany nejlepšího českého týmu vše. Ve čtvrté sadě už měli volejbalisté Poitiers navrch a v poklidu si dokráčeli pro stejný výsledek jako v Budějcích.

Navíc Jihočechy poškodili i rozhodčí, kteří jim upřeli celkem tři jasné body. Jenže co byly platné diskuse a protesty...

Podle kapitána Jihostroje Michala Sukuby rozhodla lepší obrana domácího družstva. „Je škoda, že jsme neuhráli lepší výsledek na závěr, měli jsme k tomu blízko. Ale domácí výborně bránili. Sice se nám podařilo uhlídat si jejich hlavního útočníka univerzála Culafiče, ale ostatní ho výborně zastoupili,“ sdělil.

K prohře jsme si také přispěli sami, dělali jsme více chyb než Poitiers, takže jsme jim zápas usnadnili,“ dodal blokař.

V Lize mistrů tak Jihostroj letos definitivně ukončil své působení s jediným skalpem, historicky prvním vítězstvím. Navíc na palubovce slavného Cunea.

To prohrálo i svůj poslední zápas. Postup z prvního místa už měli Italové zajištěn, možná i proto doma podlehli Unterhachingu 0:3.

Stade Poitevin Poitiers – Jihostroj České Budějovice 3:1 (18, 23, -23, 21)

Rozhodčí: Loderus (NED), Heckford (ENG). Čas: 103 minut. Diváci: 3100.

Č. Budějovice: Zapletal, Motys, Fila, Rojas, Smrčka, Sukuba, libero Juračka – Mach, Habr. Trenér Jan Svoboda.

Poitiers: Pinheiro, Culafic, Sol, Zopie, Marechal, Wanderson, libero Teixeiro – Lopes, Alpha. Trenér Olivier Lecat.

  Body Z V P
Bre Banca Lannutti CUNEO
12 6 4 2
Stade Poitevin POITIERS
11 6 4 2
Generali UNTERHACHING
9 6 3 3
Jihostroj ČESKÉ BUDĚJOVICE
4 6 1 5

Autoři

Štítky Liga mistrů UEFA, Jihostroj, Poitiers, České Budějovice, Petr Zapletal, Filip Habr, Francie, Generali Česká pojišťovna, Jan Svoboda, Olivier Lecat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj se rozloučil s Ligou mistrů prohrou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.