Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihostroj sužuje marodka. Zápas s Karlovarskem je odložen

Prestižní utkání 16. kola volejbalové Uniqa extraligy mezi budějckým Jihostrojem a VK ČEZ Karlovarsko, které se mělo hrát v pondělí 2. února 2015 ve Sportovní hale před televizními kamerami, bylo z důvodu rozsáhlé marodky domácích odloženo. Trenéru Svobodovi aktuálně chybí šest hráčů.

Zdravotní problémy mělo několik volejbalistů Jihostroje už během posledního extraligového duelu minulou sobotu v Příbrami. Ten sice České Budějovice dokázaly celkem přesvědčivě vyhrát 3:1, na začátku tohoto týdne však oslabený tým odcestoval k poslednímu utkání Ligy mistrů do polského Belchatowa a tam se chřipková epidemie rozjela naplno.

„Večer před zápasem měli tři hráči osmatřicítky horečky, ale stejně se museli převléct aspoň do dresu a tepláků. Místo na hřišti tak byli ve čtverečku, proto jsme ani nestřídali. Vůbec nenastoupil nahrávač Filip Habr, libero Robert Hupka a smečař Tomáš Fila, Petr Michálek navíc hrál s antibiotiky,“ popsal peripetie svých svěřenců trenér Jihostroje Jan Svoboda.

V současné době je zdravotně indisponována polovina českobudějovického kádru - Martin Tibitanzl, Filip Habr, Robert Hupka, Tomáš Fila, Michal Kriško a Petr Michálek. Nemoc postihla rovněž maséra Filipa Hocha a Svobodova asistenta Zdeňka Scheichla.

Vedení jihočeského klubu se proto dohodlo s extraligovým nováčkem z Karlových Varů na náhradním termínu. Atraktivní střetnutí mezi třetím a druhým celkem tabulky tedy bude sehrán v úterý 10. února 2015 od 18 hodin v Českých Budějovicích. „Soupeř žádost o změnu termínu odsouhlasil. Jsme rádi, že nám vyšel vstříc,“ dodal ve čtvrtek odpoledne manažer úřadujících mistrů Stanislav Pochop.

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VK ČEZ Karlovarsko, Uniqa extraliga, 16. kolo, Karlovarský kraj, Jihostroj, Jan Svoboda, ČEZ, Česká volejbalová extraliga mužů, Filip Habr, Robert Hupka, Tomáš Fila, Petr Michálek, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj sužuje marodka. Zápas s Karlovarskem je odložen  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.