Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Jihostroj vs. Ostrava: Budějce uvidí reprízu finále extraligy

O tom, že Jihočeši mají mistrovské Ostravě co vracet, nemůže být pochyb. Hned první příležitost v této sezoně bude mít Jihostroj dnes večer od 20.30 hodin na domácí palubovce. Ostrava přijede do Českých Budějovic dohrát 6. kolo Uniqa volejbalové extraligy.

Poté, co ve finále minulé sezony Ostravští překvapivě porazili kvalitními hráči nabitý Jihostroj 4:2 na utkání, došlo v obou týmech k několika změnám. Jihostroj opustili dvě velké hvězdy českého volejbalu (Pláteník, Novotný) a naopak přišli někteří mladí a nadějní hráči (Kuliha, Pleva). Změnu zaznamenal jihočeský tým i na postu libera, když Juračku (Příbram) vystřídal slovenský reprezentant Hupka.

Změny v ostravském kádru přiblížil trenér domácích Jan Svoboda. „Ostrava posílila hlavně na postu smečaře, když přijala do svých řad Švéda Sundberga. Bohužel pro Slezany je tento hráč v současné době zraněný, a jestli dnes nastoupí, není jasné. Dále došlo k výměně libera - místo Václavíka přišel Američan Castello. Ostravě také odešla do zahraničí její největší hvězda Michalovič, jehož nahradil slovenský univerzál Rehák, který je podobným typem jako jeho krajan. Poslední posilu získali hosté na blok. Zkušený Čechmánek určitě jejich hru pozvedne.“

Přestože kádry obou týmů se obměnily, Jihočeši chtějí loňskou porážku Ostravě vrátit. „Dnes budeme spokojeni pouze s vítězstvím. Chtěl bych tímto požádat naše fanoušky, aby nás přišli podpořit v hojném počtu. Jejich podpory si totiž nesmírně vážíme a atmosféra, kterou nám v hale vytvoří, nás vždy táhne kupředu,“ uvedl dále k utkání Jan Svoboda.

Ostrava má za sebou společně s Jihostrojem velmi podobný průběh sezony. V Lize mistrů se ani jednomu ze soupeřů bohužel nepodařilo zatím vyhrát žádné utkání a v domácí soutěži obě družstva podlehla Zlínu, který má nástup do extraligy zatím famózní. Budějce však mají odehrány o dvě utkání méně než ostatní týmy.

Jelikož televizní utkání začíná až od půl deváté večer, pro nejmenší fanoušky tentokrát nebude k dispozici dětský koutek. Fanoušci naopak mají možnost vůbec si poprvé možnost zakoupit nové triko JI HO STROJ, zároveň budou vydávána i první fanouškovská trička. Majitelé permanentek si je mohu dnes vyzvednout u manažera klubu Stanislava Pochopa.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VK Ostrava, Uniqa extraliga, 6. kolo, Ostrava, Jihostroj, České Budějovice, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů, Jan Svoboda, Liga mistrů UEFA, finále, Příbram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj vs. Ostrava: Budějce uvidí reprízu finále extraligy  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.