Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jihostroj zamířil pod Ještěd, kde se utká s Duklou

Hráči Jihostroje České Budějovice odjeli na utkání na severu Čech. Do Liberce se Jihočeši v loňské sezoně podívali pouze jednou a získali na soupeřově palubovce pouze bod. Pokud dnes Liberec porazí, dostanou se v tabulce před domácí Duklu.

V minulé sezoně jel Jihostroj do Liberce také jako první a utrpěl tam těsnou porážku 3:2. V domácím prostředí pak Jihočeši Dukle tuto porážku vrátili i s úroky, když vyhráli 3:1. Velmi dramatické a pohledné utkání, které budějovičtí fanoušci tehdy viděli, rozhodl velmi kvalitní servis domácích. Liberec však opět kontroval v Českém poháru, když vyřadil Budějce v poměru 3:2.

„Dovolil bych si směle tvrdit, že Liberec má v této sezoně nejkvalitnější lavičku ze všech týmů. Na nahrávce přišel tým posílit reprezentant Janouch, na postu univerzála kryje záda Hadravovi zkušený Vencovský. Tým navíc disponuje čtyřmi velmi kvalitními blokaři, jejichž počet se v letošním roce rozšířil hlavně o Leikepa, který působil několik let v Příbrami. Navíc na postu libera je další reprezentant Kopáček,“ řekl před odjezdem trenér Jihostroje Jan Svoboda.

V play off minulé sezony se Liberci nepodařilo přejít přes Ostravu, která nakonec celou extraligu vyhrála a porazila i Jihostroj. Za poslední desetiletí má tým Dukly vždy velmi kvalitní kádr, ale bohužel pro Severočechy se jim již velmi dlouho nepodařilo udělat ten poslední krůček k vítězství v celé soutěži. Uvidíme, jak se týmu bude dařit letos. Zatím má na svém kontě dvě prohry, z toho jednu hladkou porážku 0:3 proti Zlínu.

Jihostroj se pokusí zdolat Duklu dnes od 18 hodin. Utkání lze sledovat živě.

Autoři

Štítky volejbal, VK Dukla Liberec, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, Liberec, Ještěd, České Budějovice, Česko, Jihostroj, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj zamířil pod Ještěd, kde se utká s Duklou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.