Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Kdo půjde do vedení? Jihostroj hraje poprvé doma

Finále volejbalové extraligy je v jihočeské metropoli! Dnes a zítra od 18 hodin sehrají hráči Jihostroje dvě veledůležitá utkání, která hodně napoví o držiteli mistrovského titulu.

Pomoci k dosažení úspěchu by měla vyprodaná Sportovní hala, jež by znovu měla vytvořit bílé peklo a zahnat útok Dukly Liberec na druhé vítězství v sérii.

Od začátku bylo jasné, že půjde o souboj dvou nejlepších volejbalových týmů. Vždyť Liberečtí měli po semifinále úctyhodnou bilanci 31 duelů bez porážky. Svou dominanci také potvrdili v utkání číslo jedna. Za necelou hodinku a půl smetli ze své palubovky hráče Jihostroje, a to i přes to, že hosté zvládli držet krok se svým soupeřem. Druhý set jim doslova protekl mezi prsty.

O poznání svědomitější výkon podali Jihočeši o den později, kdy se jim povedlo daleko lépe zvládnout koncovky všech setů. První sada byla v jejich režii, ta druhá skončila jen těsnou prohrou. Třetí kopírovala výsledkem tu první, nicméně hrou už nikoli. Jihostroj musel hodně zabrat, aby ji urval na svou stranu. Dlouhou dobu to vypadalo, že čtvrtý set získají hosté jasně pro sebe, ale malá lehkovážnost zapříčinila tie-breakový set. Z něj už ale vyšli vítězně a do Budějc si přivezli remízový stav série.

Ani dnes nepůjde o nic lehkého. Dukla znovu bude hrát většinu svých útoků přes Hadravu, který byl bezkonkurenční v obou zápasech. Klíč k úspěchu vede právě přes jeho uhlídání. „Každý tým bude chtít urvat jakoukoliv výhru. Myslím si, že v prvním utkání u nás máme spíše psychickou výhodu my. Liberec před sobotou skoro půl roku neprohrál zápas, takže pro ně bude po prohře první utkání venku těžké. Pokud my podáme stejný výkon jako v sobotu, tak se nemáme čeho bát,“ uvedl trenér Jan Svoboda pro MF DNES.

Pokud by se Jihostroji povedlo vyhrát oba dva domácí duely, byl by na dosah už osmému titulu v Uniqa extralize mužů. Pátý zápas finálové série se bude hrát v sobotu před fanoušky Dukly Liberec. Jejich volejbalisté by ale byli pod obrovským tlakem po velmi úspěšné sezoně. Na to je však ještě brzo.

Jak se vše bude vyvíjet, napoví už dnešní večerní utkání. A aby bylo úspěšné, je potřeba budějckým hráčům vytvořit elektrizující atmosféru, která je posune o něco blíže k vytouženému poháru.

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VK Dukla Liberec, Uniqa extraliga, play-off, finále, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, Dukla Liberec, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdo půjde do vedení? Jihostroj hraje poprvé doma  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.