Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kocouři měli ostré drápky, přesto opět vyhrál Jihostroj

Ve druhém semifinále play off volejbalové extraligy měli Příbramští co napravovat. Po čtvrtečním utkání, které vyhrál Jihostroj 3:0, se mohlo zdát, že Jihočeši mají jasně navrch. Opak byl ale pravdou a diváci se dočkali pětisetové bitvy, která nakonec skončila šťastně pro Budějčáky.

Vstup do utkání nabídl divákům vyrovnaný volejbal. První technický time out byl odpískán za stavu 8:7 pro domácí. Od té chvíle převzal otěže zápasu mistrovský Jihostroj, který výborným servisem a následnou obranou navýšil vedení až na 16:10. Příbram ještě v závěru snížila při podání Moníka, ale Jihostroj si vedení pohlídal a pohodlně zvítězil 25:17.

Druhá sada začala opět vyrovnaně a stejně jako v prvním setu se České Budějovice dostaly do vedení o několik bodů. Všechno tak nasvědčovalo podobnému průběhu jako v první sadě. Ovšem na podání přišel Moník, který se do servisu opřel a otočil stav až na 16:15 pro hosty.

Ve sportovní hale se tímto úplně změnila atmosféra a napětí bylo přímo hmatatelné. Bojovalo se o každý bod. Budějce se dostaly k setbolu jako první, ale nevyužily ho, a tak se sada protáhla až do stavu 28:28, kdy Kocouři po dvou servisech Bezděky využili první setbol a vyrovnali tak na 1:1.

Po prohraném druhém setu začali domácí velkým náporem (4:0 a 6:1), jakoby chtěli odčinit své zaváhání. Příbram v tu chvíli hrála druhé housle a stav se zastavil na hodnotě 16:10 pro Jihostroj.

Hosté však nesložili zbraně a sérií plachtících podání, které dělaly domácím přijímajícím hráčům problémy, se dotáhli na rozdíl dvou bodů - 22:20 a 23:21. První setbol po perfektním Michálkově příjmu proměnil nekompromisně kapitán Jihočechů Sukuba.

Ve čtvrtém setu se Příbramští vzepjali k heroickému výkonu a Jihostroj v tu chvíli marně hledal recept na jejich výbornou obranu. V těchto momentech viděla jihočeská hala naprosto vyrovnaný boj, který zvedal diváky ze sedadel. Hosté hráli nadšeně a bojovně celý set a zaslouženě si vynutili tiebreak.

V páté sadě se prosazoval hlavně Jakub Novotný, který v průběhu čtvrtého setu střídal Kriška. Za stavu 12:10 pro domácí přišel na servis Filip Habr a dvěma těžkými servisy a jedním esem zpečetil osud Příbrami. Jihostroj tedy i druhé utkání rozhodl ve svůj prospěch - 3:2.

„První set jsme hráli to, co jsme chtěli, ve druhém jsme ale prohospodařili čtyřbodový náskok a nakonec tuto sadu prohráli v koncovce. Myslím, že se všechno zlomilo ve třetím setu, kdy jsme vedli 19:11 a točili na 20:17. Příbram se pak zvedla, začala hrát bojovně a tahali jsme se s ní balon po balonu. Myslím, že můžeme být rádi za uválčený tiebreak, protože dnes jsme hráli špatně na ztrátu. Před cestou na palubovku našeho soupeře se musíme hlavně poučit z dnešního zápasu, protože samo to nepůjde. Musíme hrát stejně jako včera a vydržet celé tři sety. Bouřlivé prostředí v Příbrami známe, pár let se s tímhle týmem už potkáváme,“ řekl kapitán Jihostroje Michal Sukuba.

„Budějovice v domnění, že výsledek bude opět jednoznačný jako ve včerejším zápase, přistoupili k duelu laxně, a to se jim vymstilo. Nakonec jsme domácí trápili v pěti setech, jen tak tak unikli kočičím spárům a zápas dohráli do vítězného konce. Myslím si, že duely v Příbrami budou stejně vyrovnané jako tento druhý zápas a bude plná hala. Diváci se mají na co těšit, bude to pěkný souboj,“ okomentoval páteční mač příbramský Petr Havrlík.

VK Jihostroj České Budějovice - VO Příbram 3:2 (17, -28, 22, -18, 11)

Čas: 116 minut. Nejvíce bodující hráči: Pláteník 21 - Patucha 31. Rozhodčí: Pavelek, Pecháček. Diváci: 1320.

Jihostroj: Mach, Sukuba, Rojas, Pláteník, Habr, Kriško - libero Michálek. Střídali Zapletal, Novotný, Sobotka a Fila. Trenér Jan Svoboda.

Příbram: Bezděka, Moník, Leikep, Čížek, Pekárek, Patucha - libero Švejcar. Střídali Málek, Sládeček, Anděl a Kuchař. Trenér Petr Brom.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, Volejbalový oddíl Příbram, play off Uniqa extraligy, Jihostroj, Příbram, Česká volejbalová extraliga mužů, České Budějovice, Jakub Novotný, Filip Habr, Jan Svoboda, Petr Havrlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kocouři měli ostré drápky, přesto opět vyhrál Jihostroj  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.