Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motyse nahradí univerzál Příbrami Michal Kriško

A je to tu. Poslední volné místo v týmu nejlepšího trenéra České republiky Jana Svobody zřejmě již brzy zalepí vítěz bodování hráčů základní části nedávno skončeného ročníku volejbalové Uniqa extraligy mužů. Manažer Zdeněk Scheichl v úterý potvrdil, že probíhají jednání s univerzálem Příbrami Michalem Kriškem.

Vedení mistrovského Jihostroje jedná s Příbramí o přestupu Michala Kriška (23). Ten by měl nahradit v budějovickém celku Radka Motyse na postu druhého univerzála. Motys odchází za bývalým nahrávačem Českých Budějovic Ondřejem Kustem do belgického celku Menen.

„Ano, už to ví asi všichni, že jednáme s Michalem a vedením příbramského klubu,“ potvrdil informaci trenér Jan Svoboda. Jenže talentovaný třiadvacetiletý volejbalista má do 31. května platnou smlouvu u Kocourů, oficiální námluvy tak mohou začít až v červnu.

Podle manažera VK ČB Zdeňka Scheichla je příchod příbramského tahouna na spadnutí. „Myslím si, že jsme na dobré cestě se dohodnout. Jednáme s hráčem, smlouvu bychom měli podepsat v červnu, až mu skončí smlouva,“ informuje.  

Michal Kriško má podle slov manažera mistrovského klubu velký zájem hrát pod Černou věží. Jeho angažování by nic bránit nemělo. „Samozřejmě nikdy není nic stoprocentní, dokud to nemáte v ruce, ale Michal by tu rád hrál,“ podotýká Scheichl.

198 centimetrů vysoký univerzál by měl podepsat s Jihostrojem dlouhodobější smlouvu. „Ještě o tom budeme jednat, ale chtěli bychom se dohodnout na tříleté smlouvě s roční opcí,“ dodává.

Odchod Kriška byl v Příbrami pro některé překvapením. „Michal je hodný a pracovitý kluk, který na sobě hodně maká. Přestup do Jihostroje mu moc přeju, ale trochu se bojím, aby nedopadl jako Radek Motys. Dlouhá léta byl tahounem, ale letos si moc nezahrál, protože přednost dostával Kuba Novotný,“ míní smečař Příbrami a odchovanec budějckého Jihostroje Martin Böhm.

Avizovaná posila se k zájmu Českých Budějovic o její služby odmítla jakkoliv vyjádřit. Profil Michala Kriška si zatím můžete prohlédnout na stránkách příbramského klubu.

Foto: archiv Michala Kriška

Autoři

Štítky Michal Kriško, Příbram, Jan Svoboda, Jihostroj, Uniqa Insurance Group, Česko, České Budějovice, Martin Böhm (Politiker)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motyse nahradí univerzál Příbrami Michal Kriško  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.