Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Jihočechy čekají kocouři, ti však zatím nedrápou

Už jen poslední zápasová prověrka zbývá do střetnutí, ke kterému se upírají všichni fanoušci, ale i hráči Jihostroje. Před výzvou v podobě polského celku PGE Skra Belchatow přijede do Sportovní haly aktuálně nejhorší tým české Uniqa extraliga - Euro Sitex Příbram.

Jenže se Středočechy to nikdy není jen tak. Netřeba pátrat v daleké historii. Budějčáci na ně nemají nejlepší vzpomínky především z posledního Českého poháru, jenž se navíc hrál právě před jejich publikem. Příbram je tehdy hodně nečekaně vymazala z palubovky poměrem 3:1 a katapultovala se tak do finále, kde nakonec podlehla Dukle Liberec. A o pár dní později si přisadili kocouři ještě v lize. Poslední výhra Jihostroje nad Středočechy je už jedenáct měsíců stará!

V současné době ale v Příbrami začínají bít na poplach. Po třech zápasech se jejich volejbalisté krčí na spodu extraligové tabulky, což není pro kouče Reného Dvořáka nijak příjemná situace. Vše vyvrcholilo před domácím publikem, kde zcela jasně podlehli nováčkovi z Karlových Varů ve třech setech. Domácí drželi se soupeřem krok pouze v prvních výměnách, dál už to byl koncert ze strany hostů.

„Karlovy Vary předvedly naprosto profesionální výkon s minimem vlastních chyb. Dělali jsme hodně chyb na příjmu, což ovlivnilo účinnost našeho útoku. I přes pár balonů, u kterých jsme přečetli nahrávku soupeře a měli jsme dobře postavený trojblok, se nám nepodařilo balony ubránit nebo alespoň nadrazit. Téměř celý zápas se nám nepovedlo soupeře účinně zablokovat,“ komentoval prohru lodivod kocourů.

Jihočeši jsou přesným opakem svého čtvrtečního protivníka. Ze tří zápasů přišli pouze o dva sety a právem se vyhřívají na čele tabulky. Potvrdili to při sobotním utkání v Havířově. Ze začátku byl vývoj duelu sice vyrovnaný, ale v průběhu první sady se zkušenosti začaly projevovat a Jihostroj dokráčel k jejímu zisku.

Drobné vykolejení přišlo, stejně jako v Brně, během setu číslo dva. Slezané zabojovali a urvali jej ve svůj prospěch. Další pokračování už vyznělo ve prospěch Českých Budějovic, nicméně další tříbodovou výhru volejbalisté zadarmo nedostali. „Bylo to vyrovnané utkání. Domácí minimálně chybovali, a tak byl každý set vyrovnaný až do koncovky. Jsme rádi za vítězství 3:1,“ zhodnotil výhru trenér Jan Svoboda.

Úspěšný start do sezony je však vykoupený ztrátami na pozicích smečařů. Mimo je nadále Tomáš Fila, který ještě do tohoto ročníku nezasáhl, k dispozici není také Petr Michálek. Proto musel Svoboda povolat do kádru juniorského reprezentanta Jiřího Kraffera, jenž už si odbyl krátkou premiéru proti Havířovu. Trojice Kuliha, Šulista, Kraffer se bude muset s nastalou situací popasovat po svém. Je totiž vysoce nepravděpodobné, že jeden z dvojice Fila - Michálek bude do utkání s Belchatowem připraven.

Souboj mezi Jihostrojem a Příbramí začíná ve Sportovní hale ve čtvrtek od 18 hodin. Kdo se nebude moci zúčastnit osobně, může sledovat živě průběh střetnutí na tvcom.cz.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do čtvrtečního poledne následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Se zraněným malíčkem laboruje Tomáš Fila. Správně je tedy možnost B.

Po jedné volné vstupence na dnešní utkání vyhráli čtenáři Petr Jiřík, Vendula Bláhová, Karel Vlas a Marie Lánová. Blahopřejeme!

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, Euro Sitex Příbram, Uniqa extraliga, 4. kolo, Příbram, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, soutěž, vstupenka, Jan Svoboda, Petr Michálek, Tomáš Fila, Dukla Liberec, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jihočechy čekají kocouři, ti však zatím nedrápou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.