Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Někteří hráči před zápasem relaxují, jiní se drží rituálů

Poslední minuty zbývají do zahájení letošního vrcholu volejbalové Uniqa extraligy mužů. Ten startuje už dnes v 18 hodin v budějcké Sportovní hale a jistě do posledního místa zaplněná hala uvidí to nejlepší z letošní sezony.

Vítěz základní části a obhájce mistrovského titulu Jihostroj hostí v prvních dvou zápasech finále Duklu Liberec. Letos ji třikrát porazil, nyní se očekává, že stejný výsledek zopakuje ještě čtyřikrát. Tolik vyhraných duelů dělí jeden z týmů od úplného vrcholu. A budějcká mašina vedená trenérem Janem Svobodou je favoritem.

Jak hráči tráví poslední chvíle před poslední bitvou? Někteří stejně jako každý jiný den, jiní musejí dodržet rituály, bez kterých by se nevyhrálo. Zatím fungovaly dobře, Jihostroj ztratil v play off jen jeden set.

Poslední dny před finále nejsou ničím zvláštním pro zkušeného bombera Jakuba Novotného. Univerzál spoléhá hlavně na kvalitní přípravu. „Poslední chvíle před startem finále trávím úplně normálně. Snažím se připravit se na zápas co nejlépe. A hlavně si odpočinout. Rituály ani talismany nemám, nejsem na to, věřím, že vyhraje ten, kdo je lépe připravený,“ říká loňský mistr Polska.

Ani ostatní hráči nemají žádný talisman. „Já talismany také nemám, ale určité rituály dodržuju. S Tomášem Filou a Davidem Juračkou jezdíme před vždy před zápasem na náměstí na kávu. Já ale musím řídit, protože pak vyhráváme,“ směje se druhý univerzál Radek Motys. „A musíme mít všichni tepláky, v džínách se nesmí,“ dodává.

K tomu si libero David Juračka musí vybrat určitý obnos z bankomatu. Právě nejmenší hráč a benjamínek mistrovského celku je prý nejvíc pověrčivý. „A pak už následuje přesun do haly a klasické předzápasové posezení v prostorách VIP s kávou a zákuskem, doplněné opakováním taktických pokynů od kouče,“ informuje dále Motys.

Trenér Jan Svoboda na talismany také příliš nedá. Ale ten týmový - ´Soukolí´ mu prý štěstí přinesl. „Tohle se mi velice líbí. Funguje to. Podle instrukcí maséra s nimi točím tak, jak se má a vyhráváme. Tak doufám, že bude fungovat i ve finálových zápasech,“ usmívá se.

Vypozorujete i vy, jaké mají naši mistři rituály před zápasem nebo i během něj na hřišti?

Autoři

Štítky rituál, Uniqa Insurance Group, finále, Jihostroj, Jan Svoboda, Dukla Liberec, Jakub Novotný, Tomáš Fila, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Někteří hráči před zápasem relaxují, jiní se drží rituálů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.