Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Odolena Voda doma Jihostroj potrápila. Na ten čeká ve čtvrtfinále Příbram

Základní část je minulostí. České Budějovice se sice vinou zranění v její první polovině trápily, tu druhou už zvládly výkonem sobě vlastním a skončily na druhém místě. Hráči Jihostroje svou pozici potvrdili výhrou v Odoleně Vodě 3:2 na sety. Ve čtvrtfinále play-off tak narazí na Příbram.

První set začal ve vlažném tempu na obou stranách a žádný pohledný volejbal se v Odoleně Vodě nehrál. Ani jeden z týmů nešel do trháku. Povedlo se to až hostům v prostřední části hry, kteří využili chyb soupeře a vytvořili si dvoubodový náskok. Po druhém technickém time-outu však přišel na servis Hýský a pomohl srovnat krok.

A nejenom to, nabudil tím spoluhráče ke zlepšené hře, která Jihostroj zatlačila do kouta. Špatný příjem znamenal obrat a čtyři setboly. Tři sice umazal na podání Habr, domácí ten ale využili a vedli.

Budějovičtí nechtěli ponechat nic náhodě a v úvodu druhé části zabrali. Vytvořili si drobný náskok, jenž pečlivě udržovali. Největší práci ale udělal Fila, když při svém podání posunul stav až na 15:10. Jihočeši byli v tomto dějství jasně lepší, se Zapletalem na hřišti fungovala dobře i nahrávka a útoky mířily do volných míst.

Zmíněný smečař byl ve formě a ukázal to znovu. V závěru sady nasměroval tým k vyrovnání. Stav byl 23:18 pro hosty. Odolena Voda ještě korigovala výsledek, Kriško však za stavu 24:21 vytloukl blok a proměnil setbol.

Zaskočení domácí nechytili začátek třetí části a rychle prohrávali 4:8. Jihostroj byl odhodlaný netrápit se s protivníkem. Jenže náskok trochu podcenil a nechal Odolenu Vodu vrátit se do hry. Domácí byli už jen o dva body pozadu a bojovali o srovnání.

České Budějovice však opět zlepšily výkon a jejich útok fungoval. Vedení 22:18 naznačovalo, že černobílí ovládnou i třetí set. Hrubé nepřesnosti a risk ze strany soupeře ale přinesly srovnání na 24:24 a dokonce i setbol pro Odolenu Vodu. Nepříznivou situaci naštěstí Jihočeši zvládli a následně svou možnost využili.

Modří ale uvěřili, že na druhý tým tabulky mají, a začali bojovat jako lvi. Průběh tak byl totožný jako v minulé sadě, jen v opačném gardu. Domácí si udržovali tříbodový náskok. Zmenšil se před druhým povinným oddechovým časem, kdy po podání Sobotky svítilo na světelné tabuli 16:14 pro domácí.

Sobotkovi se povedlo ještě jednou ubrat z náskoku Odoleny Vody, to už v koncovce. Snížil na 21:22 a domácí si brali time-out. A skvělý dvojblok Fila - Mach krátce nato vyrovnal na 23:23. Modří potřebovali znovu vydechnout. Následná výměna, ve které hosté zablokovali a přijali všechno, přinesla první mečbol. Odolena Voda ale zápas ukončit nechtěla a zajistila si setbol. Ten navíc hned proměnila a na řadě byl tie-break.

Jihostroj ho měl pod svou taktovkou. Domácí se nedokázali vypořádat s protivníkem na příjmu a nestíhali včas blokovat. Oproti Jihostroji, který byl na síti bezkonkurenční a získal především tam vedení 12:4. Z devíti mečbolů se podařilo využít hned ten první díky skvělému příjmu po soupeřově zakončení. Budějovičtí tak uzavřeli základní část na druhém místě a ve čtvrtfinále si to rozdají s Příbramí.

Aero Odolena Voda - VK Jihostroj České Budějovice 2:3 (23, -21, -25, 24, -5)

Rozhodčí: Kmoníček - Fink. Čas: 135 minut.

Aero Odolena Voda: Burrow, Kramar, Hýský, Pajma, Pekárek, Prajzler - libero Kotek. Střídal Vachoušek. Trenér Jiří Vojík.

VK Jihostroj České Budějovice: Sobotka, Habr, Kriško, Fila, Mach, Michálek - libero Hupka. Střídali Zapletal, Tibitanzl a Pleva. Trenér Jan Svoboda.

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, Aero Odolena Voda, Uniqa extraliga, volejbal, play-off, Příbram, Odolena Voda, Jihostroj, čtvrtfinále, České Budějovice, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odolena Voda doma Jihostroj potrápila. Na ten čeká ve čtvrtfinále Příbram  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.