Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po slibném prvním setu Jihostroj s Němci prohrál

Zápas roku volejbalisté budějckého Jihostroje prohráli. Ač je zaplněná Sportovka hnala svým hlasitým povzbuzováním, v domácím prostředí nestačili na německý Unterhaching a padli po boji 1:3.

A přitom Jihostroj začal parádně. V prvním setu rychle vedl o tři až čtyři body a v závěru ještě mocně finišoval, domácí hráči i fanoušci byli spokojeni. Na skvělý začátek ale nedokázali budějčtí volejbalisté navázat a další tři sady ztratili.

Němci zabrali v obraně, začali také mnohem lépe podávat a parta kolem reprezentačního nahrávače Petra Zapletala se jen těžce prosazovala v útoku. I proto kouč Jan Svoboda vystřídal blokaře Štěpána Smrčku za kapitána Michala Sukubu a univerzála Jakuba Novotného za Radka Motyse. Nic nepomohlo.

Jihočeské útoky se vracely ještě rychleji, než mířily na stranu soupeře, na to podle trenéra české reprezentace nebyl jeho tým připraven. „Míč se nám vracel během výměny i třikrát, čtyřikrát zpět, to nám dělalo problémy. Nejsme na to zvyklí,“ říkal Svoboda.

„Nastoupili jsme dobře, hráli jsme dobře, ale pak měli Němci navrch. Po celý zápas jsme nehráli vůbec špatně. Vyrovnaná partie byla na útoku na ztrátu, celkově byli Němci lepší. I v obraně. Co nezachytili blokem, to obstarala obrana v poli,“ sdělil po zápase. 

V týmu Unterhachingu podal velmi dobrý výkon slovenský nahrávač Branislav Skladaný, který ještě před dvěma lety hrál za Kladno. „Jsme moc rádi za vítězství, určitě nás posune trochu blíže k postupu, skupina se zase hodně zamíchá. Domácí zahájili zápas ve velkém stylu, ale pak jsme se rozjeli a Jihostroj ubránili,“ pochvaloval si slovenský reprezentant.

Svoje hodnocení přidal i trenér Unterhachingu Mihai Paduretu: „Byl to pro nás povedený zápas, jelikož jsme získali tři důležité body. Jsem velmi překvapený, že se nám tak dařilo, jelikož jsme sem přijeli bez dvou důležitých hráčů Shafranoviche a Kaliberdy. Místo nich nastoupil devatenáctiletý Simon Hirsch, jenž se předvedl ve velmi dobrém světle, a navíc úplně poprvé si zahrál Thiago Carvalho. Domácí přitom začali velice aktivně a s tvrdým servisem, my jsme však také nehráli úplně špatně. Po prvním setu jsme Budějovicím utekli vždy o dva tři body, což rozhodlo.“

Příští týden vyrazí Jihostroj k odvetě do Německa.

Jihostroj České Budějovice – Generali Unterhaching 1:3 (18, -21, -20, -20)

Rozhodčí: Almkvist (SWE), Makshanov (RUS). Čas: 99 minut. Diváci: 1500.

Jihostroj: Zapletal, Novotný, Smrčka, Mach, Rojas, Fila, libero Juračka – Habr, Sukuba, Motys, Michálek. Trenér Jan Svoboda.

Unterhaching: Skladaný, Cedeno, Günthör, Hirsch, Hupka, Dünnes, libero Prüsener - Strohbach, Friedrich, Carvalho, Cedeno. Trenér Mihai Paduretu.

Na textu spolupracovali Jan Homolka a Pavel Kacerovský

Fotoreport: Jihostroj vs. Unterhaching

Úterý, 13. prosince 2011, 22:55

Výbuch německých emocí
Unterhaching má bod. S číslem 8 slovenský reprezentant Branislav Skladaný

Autoři

Štítky Jihostroj, Němci, Unterhaching, Jan Svoboda, Petr Zapletal, Štěpán Smrčka, Jakub Novotný, Simon Hirsch, Thiago Carvalho, Branislav Skladaný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po slibném prvním setu Jihostroj s Němci prohrál  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.