Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Poprvé doma. Jihostroj hostí Benátky nad Jizerou

Na českobudějovické volejbalisty čeká krok číslo dvě v nově se rozjíždějícím ročníku Uniqa extraligy. Do Sportovní haly dorazí dnes večer VK Karbo Benátky nad Jizerou.

Trenér Miroslav Malán bude se svým týmem určitě chtít složit reparát z úvodního kola. Před televizními kamerami to však nebude mít vůbec jednoduché.

První zápas se totiž Benáteckým zas tak úplně nepovedl. Na své palubovce přivítali nováčka z Karlových Varů, jehož hra jim příliš neseděla. Začátek ještě byl vyrovnaný na obě strany, jenže nepovedená koncovka znamenala ztrátu sady a stav 0:1. Benátky byly ve špatném psychickém rozpoložení, což se podepsalo i na druhém setu, ve kterém se nedokázaly se soupeřem srovnat na stejnou úroveň.

Domácí se naštěstí včas probrali. Karlovarští už moc vzdoru neočekávali, o to více je překvapil výkon volejbalistů Benátek nad Jizerou. Dařilo se především smečaři Filipu Nesvačilovi, jenž na konto svého týmu přidával bod za bodem. Třetí dějství žádnou dramatickou zápletku v závěru nenabídlo, a tak byla na pořadu dne čtvrtá sada. V té sice hosté znovu utekli, ale i přes nevydařený vstup do koncovky se ztrátou dvou bodů se povedlo vývoj otočit a poslat duel do tie-breaku.

Další podobný obrat však již, ke smůle publika, nepřišel, ačkoliv k tomu bylo dobře nakročeno. Karlovarsko využilo až třetí mečbol střetnutí a získalo první historickou výhru. „Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Možná i trošku nervózní, hlavně z naší strany na začátku, kdy jsme zkazili docela dost servisů. Mě by nebolelo, že jsme zkazili servis, ale když zkazíme servis, který chceme jenom dát, tak to mě potom moc mrzí. Kdybychom servisem tlačili a zkazili ho, tak mi to nevadí. Mohlo to být klidně i naopak, přesto jsem nakonec rád za získaný bod,“ komentoval Malán zápas s nováčkem.

ČTĚTE TAKÉ: Jihočeši vstoupili do extraligy výhrou v Brně

Jihostroj proto nečeká vůbec nic lehkého. A to i přesto, že měl s Brnem daleko méně práce. Jednoduché to však nebylo. Hlavně ve druhé sadě, kdy Jihočeši hodně polevili a umožnili tak střídajícímu nahrávači Martinu Lickovi vytvořit osmibodovou sérii, která jasně rozehraný set strhla ve prospěch domácích.

„Nebylo to snadné utkání, ani jsme ho nečekali. Těžko se zde vyhrává. Spoléhali na tvrdý servis, ten jim v jednom setu chodil, takže ho vyhráli. Nakonec těch chyb ale bylo moc. Určitě jsem s výsledkem spokojený, první zápasy nebývají jednoduché,“ hodnotil souboj kouč Svoboda.

Soupeř přijede do Českých Budějovic v takřka nezměněné sestavě jako z uplynulé sezony. Zajímavým hráčem pro diváky na soupisce Benátek nad Jizerou je univerzál Radek Motys. Ten doplnil posledního čtvrtfinalistu soutěže v letním období. Do Čech se vrátil ze zahraničního angažmá.

Pro pondělní vzájemný duel, který se od 20 hodin odehraje před kamerami ČT sport, nebude k dispozici pouze Tomáš Fila, jenž si léčí poraněnou levou ruku.

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VK Karbo Benátky nad Jizerou, Uniqa extraliga, 2. kolo, Benátky nad Jizerou, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, Brno, Karlovy Vary, Tomáš Fila, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poprvé doma. Jihostroj hostí Benátky nad Jizerou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.