Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Povinnost splněna, Jihostroj udolal Staré Město 0:3

Výhru 0:3 si v sobotu v pozdních nočních hodinách přivezli do Českých Budějovic volejbalisté Jihostroje. Povinné vítězství nad outsiderem ze Starého Města, který v tomto extraligovém ročníku ještě nevyhrál, si tak Jihočeši mohou odškrtnout ze seznamu.

Do základní sestavy Jihostroje nastoupil po zranění poprvé Jan Kuliha, který léčil natažený úpon na zadní straně stehna. Jihočeši začali utkání dobře a ujali se vedení, když soupeře ze Starého Města nepustili přes 17 bodů.

Ve druhé a třetí sadě však Staré Město podalo lepší výkon zejména na servisu a obraz hry byl rázem vyrovnanější. Domácí dokonce v úvodu obou setů vedli a Jihostroj začal chybovat na útoku. Koncovka se naštěstí hostům vydařila, a tak v ne příliš pohledném utkání Budějovičtí zvítězili 0:3.

Po tomto triumfu se Jihostroj ocitl na třetím místě Uniqa extraligy, ale má shodný počet bodů, jako první a druhý tým tabulky. Vedoucí Zlín však má jeden zápas k dobru.

„Hala ve Starém Městě je trochu specifická a my jsme tam měli problémy s přihrávkou. Domácí v úvodu setů vždy lépe útočili a my jsme dělali chyby, naštěstí koncovky jsme si vždy pohlídali. Stačilo pouze soupeři míč půjčit a on nakonec chyboval sám. Dokonce jsme v tomto utkání ani nemuseli riskovat servis. Nahrávač domácího týmu se snažil najít útočníka, který by mu uhrával body, což se mu však dlouhodobě nedaří, a proto si myslím, že Staré Město ještě nevyhrálo. My jsme za výhru 0:3 velice šťastní, jelikož v loňském roce jsme se Starým Městem prohráli. I když to zřejmě nebylo nijak pohledné utkání, triumf je pro nás důležitější,“ uvedl k utkání smečař Jihostroje Tomáš Fila.

Jihostroj čeká ve středu poslední utkání Ligy mistrů proti černohorské Budvě. Management týmu připravuje na tento zápas několik doprovodných akcí, které ještě budou upřesněny, ale již teď můžeme prozradit, že všichni fanoušci by měli přijít na utkání oděni do bílé barvy. Zápas začne v 18 hodin a pro nejmenší bude k dispozici dětský koutek.

VSK Hardman Staré Město - VK Jihostroj Č. Budějovice 0:3 (-17, -22, -21)

Čas: 76 minut. Nejvíce bodující hráči: Kment 9 - Kuliha 13. Rozhodčí: Pecháček, Antušák.

Staré Město: Kment, Skyba, Kobolka, Koláček, Erman, Ulč, libero Špalek. Střídali Maděra a Uchytil. Trenér Petr Straka.

Jihostroj: Mach, Fila, Zapletal, Sobotka, Kuliha, Kriško, libero Hupka. Střídali Michálek a Sukuba. Trenér Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, VSK HARDMAN Staré Město, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, Jihostroj, České Budějovice, Tomáš Fila, Česká volejbalová extraliga mužů, Liga mistrů UEFA, Petr Straka, Jan Svoboda, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povinnost splněna, Jihostroj udolal Staré Město 0:3  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.