Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Skvělá bitva s nováčkem Jihostroj mezi elitu neposlala

Zápas o přežití čekal volejbalisty Jihostroje v odvetném čtvrtfinále Českého poháru. Na hřišti Karlovarska museli vyhrát za tři body, aby si zajistili „zlatý set“, který by v případě rovnosti rozhodl o prvním účastníkovi Final Four.

Vědomi si toho vletěli Jihočeši na nováčka a připravili mu pořádné peklo v jeho vlastní hale. Karlovarští se dlouho nedokázali sžít s hrou mistra a brzo prohrávali. Jak náskok hostů narůstal, tak trenér Petr Brom musel dobře vědět, že Západočechům první set uteče. Stalo se tak výsledkem 16:25.

Domácí se do druhé sady trochu zlepšili, s nabuzeným Jihostrojem si však stále nevěděli rady. Svěřenci Jana Svobody předváděli volejbal podobný tomu proti Belchatowu a konečně z nich sálala herní pohoda. I druhá část patřila jim, tentokrát menším rozdílem. Skóre ukázalo 25:20 v jejich prospěch.

Jenže je možná trochu uspokojilo, jak snadno se k vedení dostali. Karlovarsko využilo jejich nekoncentrovanosti a předvedlo doslova průlet třetím dějstvím. Jeho hráči nekazili, přesně umisťovali své útoky a nedali Jihočechům sebemenší šanci, aby se alespoň trochu přiblížili do kontaktu. Ti tak kapitulovali 11:25.

Pro hosty se nic neměnilo, jen už neměli kam couvnout. Vyčerpali si totiž jediný set, který si mohli dovolit prohrát. Volejbalisté Jihostroje navázali na první dvě sady a znovu lehce převyšovali nováčka extraligy. Domácí bojovali o jistotu postupu, ale Budějovičtí uchopenou šanci neměli v plánu pustit. Zvítězili 25:18 a zajistili si rozhodující „zlatý set“.

V tom se hra přelévala ze strany na stranu. Hala burácela a hnala své borce dopředu, hosté se zase hecovali výkonem. Napínavý závěr, ve kterém nebyl ani jeden z týmů lepší, se rozhodl až po patnáctém bodu, který je pro vítězství minimem.

Štěstí se usmálo o malinko více na Západočechy, kteří za stavu 21:20 využili mečbol a připsali si historický postup do Final Four. Pro Jihočechy jeho pouť Českým pohárem končí.

„Dá se říct, že Budějovice dnes hrály první dva sety dobře a bez chyb. Ve třetí sadě jsme začali riskovat a vyšlo nám to. Ve čtvrtém dějství získal soupeř čtyřbodový náskok a znovu hrál dobře. Proto to skončilo z našeho pohledu 1:3 a musel se hrát zlatý set. A ten byl bojovný. Oba týmy mohly strhnout zápas na svou stranu a řekněme, že jeden dva balony rozhodly o postupu. Přiklonilo se k nám v posledním míči štěstíčko,“ řekl po zápase trenér Karlovarska Petr Brom.

„Vyhráli jsme 4:1, ale nestačilo to. Musím pochválit mančaft za výborný výkon, protože jsme v regulérním zápase zvítězili 3:1. A jsem rád, že jsme tu naši pohodu a formu, kterou jsme začali ladit v zápase s Odolenou Vodou a potvrdili jsme ji po Vánocích s Benátkami, předvedli i v Karlových Varech. Z toho mám radost, protože ten výkon byl ještě lepší než v Benátkách. Vzhledem k postupovému klíči Českého poháru se ještě musel odehrát zlatý set. Já chci kluky pochválit za vítězství 3:1, za druhé i za to, že vyhráli zlatý set, ale prostě kvůli rozhodnutí rozhodčího jsme prohráli a nepostoupili. Hráči jsou teď frustrovaní, protože soupeře porazili a nejdou dál. Musíme se na to dívat pozitivně, naše hra se zvedá a vrací se nám zranění hráči,“ komentoval utkání kouč Jihostroje Jan Svoboda.

VK ČEZ Karlovarsko - VK Jihostroj ČB 1:3 (-16, -20, 11, -18) + (20)

Štítky volejbal, VK ČEZ Karlovarsko, VK Jihostroj České Budějovice, Český pohár, Jihostroj, Karlovarský kraj, Jan Svoboda, Benátky, ČEZ, Bełchatów

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělá bitva s nováčkem Jihostroj mezi elitu neposlala  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.