Počasí dnes17 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Stejně jako před rokem. Jihostroj první finále v Liberci prohrál

Pokud bychom chtěli prožít deja vú, tak Jihostroj začal finále dobře. V prvním finálovém souboji nedokázal na severu Čech uhrát proti vítězi základní části ani set a v sérii, která je reprízou loňského boje o titul, prohrává 0:1 na zápasy. Druhý souboj rozehrají oba týmy zítra ve stejný čas.

Domácí se v úvodu potýkali s chybami na servisu a umožnili jít Jihostroji do brzkého vedení. Hosté měli při technickém time-outu náskok tří bodů. Liberečtí se z úvodní nervozity dostali a otočili tříbodovou sérií z nepříznivého stavu na 11:10. V prsotřední pasáži hry navíc zlepšili příjem a Jihočechům nedávali moc prostoru ke složení. Do koncovky si vytvořili náskok čtyř bodů. Českobudějovickým volejbalistům se v tom momentě nedařilo útočit ani středem, ani diagonálně. Dukla si díky dobrým blokům zajistila první setbol za stavu 24:17. Využít se jí povedlo hned druhý.

Ani jeden z týmů neměl v průběhu druhé části navrch. Oba celky byly silné hlavně na servisu, což nedávalo moc prostor k nějakému trháku jak pro Jihostroj, tak pro Duklu. Chyby před druhým technickým time-outem na středu znamenaly tříbodové vedení 16:13 pro Liberec. Hosté se nedokázali prosadit přes pevnou obranu Severočechů. Přestože České Budějovice prohrávaly jen 18:20, koncovku znovu nezvládly a svými chybami se připravily o zdramatizování setu.

Podobný vývoj měla do stavu 8:8 i třetí sada. Pak ale nedali domácí prostor k zakončení výměny a vybojovali si vedení 12:9. Když navíc Leikep přetlačil Sobotku na síti, Dukla vedla už 16:11 a kráčela za prvním finálovým vítězstvím. Těžko se Jihostroji doháněla ztráta. Liberec byl přesný, a když ne, tak přišla teč hostů. Závěr už byl jasně v režii domácích, ačkoliv se na ukončení zápasu nadřeli. Využít se totiž povedlo až pátý setbol.

VK Dukla Liberec - VK Jihostroj České Budějovice 3:0 (18, 21, 19)

Rozhodčí: Hudík - Krtička.
Čas: 79 minut. Diváci: 1500.
Stav série: 1:0.

VK Dukla Liberec: T. Kriško, Zajíček, Janouch, Patucha, Leikep, Správka - libero Kopáček. Střídal Staněk. Trenér Michal Nekola.

VK Jihostroj České Budějovice: Mach, Michálek, Habr, Sobotka, Kuliha, M. Kriško - libero Hupka. Střídali Fila, Zapletal, Pleva. Trenér Jan Svoboda.

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, VK Dukla Liberec, volejbal, Uniqa extraliga, finále, #Obhajoba2015, Liberec, Jihostroj, Česko, Michal Nekola, České Budějovice, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stejně jako před rokem. Jihostroj první finále v Liberci prohrál  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.