Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Utkání prvního s druhým ovládl domácí Jihostroj

Šlágr 18. kola volejbalové Uniqa extralize nabídl velmi pohledné utkání, ve kterém diváci jistě nelitovali, že přišli budějcký tým podpořit. V dramatických čtyřech setech, kdy nechyběly dlouhé výměny ani tvrdá esa, zvítězili domácí hráči nad Duklou Liberec v poměru 3:1.

Jihostroj, hnaný vynikajícím publikem, tak dotáhl Severočechy v tabulce soutěže na rozdíl jediného bodu.

Do druhého oddechového času v první sadě šel jihočeský celek s nadějným vedením 16:13 a nic nenasvědčovalo tomu, že Liberečtí nakonec tuto sadu otočí. To se jim ale podařilo hned záhy, kdy několika plachtícími servisy otočili průběh setu na 16:17. Problém s plachtícím i tvrdým servisem se do konce úvodní sady nepodařilo Jihostroji vyřešit, a tak prohrál 21:25.

V dalších dvou setech jakoby si oba soupeři vyměnili role. Domácí začali riskovat servis a znemožnil tak soupeři pestrou hru. Když se pak začalo dařit i na bloku, logicky musel trenér hostí sáhnout ke střídání smečaře Burrowa. Vedení druhé a třetí sady si přesto domácí zkušeně pohlídali.

Dramatický čtvrtý set byl vyrovnaný až do samé koncovky, ve které se Jihostroj díky dobrému servisu Filipa Habra a následné nahrávce na pipe Rojasovi urval na rozdíl dvou bodů. Na druhé straně ihned odpověděl dvěma esy univerzál Hadrava a otočil skóre na 21:22.

Tomáš Fila ale pokračoval v nastaveném trendu a dvěma přímými esy ukončil dramatické a pohledné utkání, ve kterém budějčtí diváci vytvořili atmosféru podobnou bojům v play off.

Dnes to bylo hodně o podání. Do půlky druhého setu se nám servis vedl dobře a soupeře jsme nepustili k lehkým útokům. V dalších setech se nám ale na servisu přestalo dařit. Dávali jsme buď lehké podání, nebo jsme ho dokonce kazili. V podstatě jsme dali soupeři šanci se chytit na útoku. Další průběh byl ve znamení lepšího podání na straně Českých Budějovic, a to rozhodlo o dnešním vítězi. My máme za sebou dlouhé cestování a měli jsme jen jeden trénink s míčem Gala, ale nemyslím si, že to nakonec utkání ovlivnilo,“ uvedl po zápase kouč hostí Michal Nekola.

„Souhlasím s Michalem, že dnes rozhodl servis. Nám se dařilo podávat od druhé sady, což mělo hlavní vliv na konečné vítězství. Dnes nám pomohlo i taktické střídání Habra, Kriška, Novotného a Zapletala. S výjimkou prvního setu jsme byli stále o něco lepší, ale hlavní příčinou vítězství byl servis a naše vylepšená přihrávka. V pondělí hrajeme opět s Libercem v rámci Final Four Českého poháru. Tohle utkání nám pomohlo lépe si našeho soupeře zmapovat,“ okomentoval sobotní duel trenér domácích Jan Svoboda.

Během pondělí a úterý se budějčtí volejbalisté představí v Mladé Boleslavi, kde se bude hrát již zmíněný finálový turnaj Českého poháru. Budějcká Drbna vás bude o jejich snažení informovat.

VK Jihostroj České Budějovice - VK Dukla Liberec 3:1 (-21, 21, 19, 22)

Čas: 97 minut. Rozhodčí: Hudík, Kovář. Nejvíce bodující hráči: Kriško 19, Rojas 15 - Hadrava 23, Hýský 14. Diváci: 1520.

Jihostroj: Zapletal, Rojas, Fila, Novotný, Mach, Sukuba - libero Juračka (Kriško, Habr, Michálek). Trenér Jan Svoboda.

Liberec: Burrow, Řezníček, Staněk, Hadrava, Hýský, Zajíček - libero Kopáček (Kaminski, Vodvárka, Správka). Trenér Michal Nekola.

Autoři

Štítky volejbal, Jihostroj České Budějovice, VK Dukla Liberec, Uniqa extraliga, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, Dukla Liberec, Michal Nekola, Filip Habr, Jan Svoboda, Tomáš Fila, České Budějovice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Utkání prvního s druhým ovládl domácí Jihostroj  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.