Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Utkání Světové ligy uvidí České Budějovice, Liberec a Opava

Volejbalová sezóna začíná vrcholit a to znamená, že se pomalu blíží i seniorské reprezentační akce. V tomto cyklu čekají na národní tým mužů dvě špičkové mezinárodní události - Světová liga a mistrovství Evropy. Fanoušci se mohou především těšit na prestižní Světovou ligu mužů, kterou si Česká republika po roce opět zahraje před domácím publikem.

Český volejbalový svaz měl před sebou nelehkou úlohu v tom, kam umístit tři dvojzápasy skupiny D, ve které je národní výběr nalosován společně s Francií, Jižní Koreou a Japonskem. Jde o více než zajímavé soupeře. Asijské týmy se vyznačují specifickým stylem hry, reprezentace galského kohouta zase byla na loňském mistrovství světa čtvrtá. Proto i svaz zvolil stejně atraktivní dějiště.

Asi nejsilnější soupeř se představí na jihu Čech. Českobudějovická Budvar Aréna, a hlavně příznivci, kteří si do ní našli cestu, se osvědčila už minulý rok. Před bouřlivým publikem svedli domácí volejbalisté dvě těžké, ale vítězné bitvy s Jižní Koreou. Nyní budou v polovině června hnát reprezentaci za úspěchem proti Francii. Pro některé české hráče to navíc mohou být hodně prestižní duely, protože ve francouzské soutěži působí. „V Budějovicích jsme ubezpečili nové vedení města, že loňský úspěšný formát akce bude zachován, projednali jsme i zapojení doprovodných akcí do rámce oslav 750 let města. Následně jsme od města dostali jasnou podporu,“ říká místopředseda Českého volejbalového svazu Robert Urbánek.

Týden nato se Česká republika přesune na sever. Konkrétně do Liberce, kde patří volejbal rovněž k nejoblíbenějším sportům ve městě. Není divu, místní Dukla šlape jako švýcarské hodinky a cítí šanci na extraligový titul. Národní tým si to zde rozdá s Jižní Koreou. Nikoli na klasickém místě, kde se hraje nejvyšší domácí soutěž, ale o pár stovek metrů dál. Hostitelem dvojzápasu bude Home Credit Arena, útočiště libereckých hokejistů. „Liberecký kraj je tradičním místem utkání reprezentačních družstev. Do liberecké arény jsme však naposledy zavítali při kvalifikaci na mistrovství světa 2010 a vzhledem k tehdejšímu postupu máme na toto místo příjemné vzpomínky,“ přidává Urbánek.

Otazník visel dlouhou dobu nad městem, v němž by se měli volejbalisté střetnout s Japonskem. Ve hře byl třetí zimní stadion, tentokrát v Hradci Králové. Jednání však v určitém bodě zamrzla a na řadu přišly jiné možnosti. Nakonec se Český volejbalový svaz po dlouhé úvaze rozhodl zvolit jistotu v podobě haly v Opavě. „Opavská hala je jedna z mála opravdu útulných hal pro míčové sporty, navíc máme opět příslib podpory od opavské radnice a záštitu přidal i hejtman Moravskoslezského kraje,“ doplňuje místopředseda svazu. Na začátku července se v Opavě představí volejbalisté ze země vycházejícího slunce.

Je tedy jasné, že se znovu bude na co dívat. Světová liga volejbalistů totiž patří k tomu nejprestižnějšímu ve sportu vůbec. Televizní přenosy jdou do celého světa a živé přenosy sledují stovky milionů fanoušků hry pod vysokou sítí. Po roce se tyto souboje objeví opět u nás v České republice. U toho žádný sportovní nadšenec nesmí chybět.

Dvojzápasy České republiky:

  • 29. - 31. 5. Japonsko - Česká republika
  • 5. 6. - 7. 6. Jižní Korea - Česká republika
  • 12. 6. - 14. 6. Francie - Česká republika
  • 19. 6. - 21. 6. Česká republika - Francie (Budvar Aréna, České Budějovice)
  • 26. 6. - 28. 6. Česká republika - Jižní Korea (Home Credit Arena, Liberec)
  • 3. 7. - 5. 7. Česká republika - Japonsko (Hala Opava, Opava)

Štítky Světová liga, volejbal, zápasy, Budvar Aréna, Liberec, Opava, Francie, reprezentace, národní tým, Česko, VK Jihostroj České Budějovice, Jižní Korea, Japonsko, Evropa, Český volejbalový svaz, volejbalista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Utkání Světové ligy uvidí České Budějovice, Liberec a Opava  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.