Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Vítězná série pokračuje, Zlínští si neodvezli ani bod

Ač včerejší soupeř Jihostroje podává v poslední době v Uniqa extralize výborné výkony a drží se na čtvrtém místě, tak v Českých Budějovicích se mu opět nepodařilo uhrát ani bod a i přes dramatický první set podlehl domácím celkem hladce 3:0.

Úvod utkání nenasvědčoval tomu, že by se v prvním setu mohlo schylovat k tak dramatické koncovce. Jihostroj lehce otáčel a ve střední části setu si vytvořil až pětibodový náskok 19:14.

Hosté ze Zlína však nesložili zbraně a zejména díky velmi dobře útočícímu smečaři Čajanovi a zlepšenému servisu zatlačili domácí do vypjaté koncovky. Tam se ale Jihostroji podařilo dvěma bloky odskočit soupeři a utrhnout si pro sebe vítězství 29:27.

Ve zbývajících dvou setech se bohužel takové drama již nedělo a dá se říct, že domácí hráči měli stav v obou sadách po celou dobu pod kontrolou. Druhý set si Budějčáci připsali ve svůj prospěch poměrem 25:19 a ve třetí sadě se stav zastavil na skóre 25:18.

Jihočeši svým soustředěným výkonem prakticky nedali Zlínským ve zbývajících dvou setech ani šanci se na ně bodově dotáhnout a zaslouženě po jedné hodině a šestnácti minutách zvítězili 3:0. Velice dobré utkání odehrál domácí univerzál Novotný, který zaznamenal nejvyšší počet bodů, a to 19.

„Jihostroj zatím proti nám hraje vždy velice dobré utkání. Letos jsme se potkali již třikrát a myslím, že nás soupeř ani jednou nepodcenil a hrál celou dobu maximálně soustředěně. Nemyslím si, že bychom dnes hráli až tak špatně, na kohokoliv jiného by to asi v naší extralize stačilo. V prvním setu jsme měli dokonce i mečbol, ale dvakrát jsme zkazili zbytečně servis, a tak jsme si tu sadu prakticky prohráli sami.

V polovině utkání jsme vystřídali nahrávače, který hru vyloženě oživil, ale celkově musím říct, že soupeř dnes mnohem lépe bránil, než my, a to celé utkání rozhodlo. Nás teď čeká několik klíčových utkání doma, které potřebujeme vyhrát, abychom zůstali v tabulce na čtvrtém místě, což bychom si do dalších bojů moc přáli,“ uvedl po utkání Miroslav Čajan, smečař Zlína, který pět let působil v Českých Budějovicích.

„V prvním setu jsme vedli o pět bodů, ale pak jsme několikrát špatně přihráli a neotočili. V koncovce setu jsme naštěstí dvakrát za sebou zablokovali, což rozhodlo. Další průběh utkání už byl v naší režii. Přehráli jsme soupeře ve všech činnostech, i když Miro Čajan nás velmi zlobil na útoku a celkově odehrál výborné utkání. Jsme velmi rádi, že se nám povedlo vyhrát. Osobně je to pro mě vždy vypjatý duel, protože jsem vlastně zlínský odchovanec a všechny tam velmi dobře znám,“ okomentoval utkání Tomáš Fila, který v dresu Zlína odehrál sedm sezon.

Příští sobotu se Budějčáci, kteří jsou díky ztrátě Liberce už jenom se čtyřbodovým rozdílem na druhém místě tabulky, představí od 18 hodin na palubovce ČZU Praha.

VK Jihostroj České Budějovice - VSC Fatra Zlín 3:0 (27, 19, 18)

Čas: 96 minut. Rozhodčí: Kvarda, Činátl. Nejvíce bodující hráči: Novotný 19 - Kostoláni 15. Diváci: 700.

Jihostroj: Zapletal, Rojas, Mach, Novotný, Fila, Sukuba - libero Juračka (Habr). Trenér Jan Svoboda.

Zlín: Janouch, Čajan, Kolář, Kostoláni, Navláčil, Čechmánek - libero Obdržálek (A. Bartoš, P. Bartoš, Přikryl). Trenér PaedDr. Roman Macek.

Autoři

Štítky volejbal, Jihostroj České Budějovice, VSC Fatra Zlín, Uniqa extraliga, České Budějovice, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, Zlín, Tomáš Fila, Česká zemědělská univerzita v Praze, Jan Svoboda, Roman Macek, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná série pokračuje, Zlínští si neodvezli ani bod  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.