Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vítěznou sérii by měl Jihostroj v sobotu prodloužit na 16 zápasů

Sérii vítězství by měli v sobotu odpoledne budějčtí volejbalisté prodloužit na šestnáct zápasů. Do jihočeské metropole totiž přijede Havířov, tým okupující devátou příčku tabulky Uniqa extraligy. A nezastavitelný Jihostroj pod taktovkou reprezentačního kouče Jana Svobody, lídr soutěže a účastník Ligy mistrů si chce spravit chuť po čtvrtečním vydřeném vítězství v Benátkách nad Jizerou.

Benátečtí sebrali mistrům jeden bod, když dotáhli zápas až do pátého setu. V něm ale neměli nárok a Jihostroj vyhrál 15:4. „Tie break jsme rozhodli tvrdým podáním. A jsme hodně rádi, že jsme nakonec vyhráli, protože zápas se nevyvíjel vůbec dobře,“ říká budějcké libero David Juračka.

Favorit přitom začal na benátecké půdě výborně. Domácím povolil jen šestnáct bodů a zdálo se, že má dobře našlápnuto k vítězství. Jenže následující dva sety prohrál. Pomohl i příchod univerzála Radka Motyse na post smečaře.

„První set nám pomohli tím, že hodně chybovali, takže jsme první set v pohodě dohráli. Ale další dvě sady jsme se trápili na příjmu a při ztrátování, takže jsme je ztratili. Pak ale vyslal trenér na smeč Dejváka (R. Motys – pozn. autora) a velmi vyhecovanou koncovku čtvrtého setu jsme vyhráli,“ popisuje vývoj utkání talent z Tábora.

Jakou sestavu tentokrát zvolí stratég Jan „Honzátko“ Svoboda? Těžko říct, jaký koktejl namíchá tentokrát. K dispozici by měl mít kompletní kádr. „Nikdo žádnou bolístku nehlásil, takže v základu může být kdokoliv,“ podotýká David Juračka.

I když by si asi nikdo ze sázkařů na Slavii Havířov v sobotním utkání nevsadil, člen širšího kádru české seniorské reprezentace tvrdí: „Zápas rozhodně jednoduchý nebude.“ V posledním kole se totiž Slezanům dařilo. „Havířov se oproti začátku sezony hodně zlepšil, ve čtvrtek doma s Příbramí otočil zápas z 0:2 na 3:2,“ připomíná libero Jihostroje.

Zápas začíná tradičně v 18 hodin.

V úterý pak ve třetím utkání Ligy mistrů přivítají čeští mistři Generali Unterhaching (18).

 

Výsledek 15. kola volejbalové extraligy:

Benátky nad Jizerou – Jihostroj České Budějovice 2:3 (-16, 23, 16, –23, 4)

Rozhodčí: Záhorcová, Bydžovský. Čas: 108 minut

Sestava:  Zapletal, J. Novotný, Mach, Sukuba, Rojas, Fila, libero Juračka - Habr, Motys, Michálek, Smrčka.

Autoři

Štítky Jihostroj, Liga mistrů UEFA, Havířov, Česká volejbalová extraliga mužů, Jan Svoboda, Benátky nad Jizerou, Generali Česká pojišťovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítěznou sérii by měl Jihostroj v sobotu prodloužit na 16 zápasů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.