Počasí dnes33 °C, zítra31 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Volejbalisté EGE hrají v sobotu o postup do extraligy

Volejbalisté budějckého Jihostroje v extralize prošli teprve prvním kolem play off do semifinále, o soutěž níž už vrcholí souboj o vítěze. Před dvěma týdny rozehrálo budějcké EGE, vítěz základní části a obhájce loňského prvenství, finále se Starým Městěm. Série hraná na tři vítězství je nyní vyrovnaná 2:2 na zápasy, o postupujícím do extraligy se rozhodne v sobotu v hale Na Sádkách.

Do finále nevstoupili svěřenci trenéra René Dvořáka vůbec dobře. Na výborně hrající třetí tým tabulky základní části nestačili a podlehli mu 0:3. Druhý den už si ale spravili chuť a se ztrátou jednoho setu sérii vyrovnali. S velmi výhodnou pozicí a možností ukončit finále doma tak farma extraligového Zlína přivítala o tomto víkendu vítěze dlouhodobé části ve dvou dalších zápasech.

Stejný kousek jako Moravanům se ale povedl i hlavnímu favoritovi soutěže, když vyhrál v pátek po pětisetové bitvě nad Starým Městem a získal tak finálový mečbol. Ten ale nedokázali Jihočeši využít, čtvrtý duel série prohráli a rozhodnout tak musí až poslední pátý souboj v jihočeské metropoli.

EGE přivítá Staré Město opět v sobotu v 17 hodin. Doufám, že nás přijde podpořit co nejvíce našich fanoušků. Budeme jejich hlasivky potřebovat,podotýká kapitán budějckého týmu Jan Pitner.

Výsledky 3. a 4. zápasu finále I. ligy

VSK Staré Město - VK EGE České Budějovice 2:3 (20, -25, -22, 14, -15)

Jihočeši se v tomto utkání museli vypořádat nejen s výborně hrajícím domácím družstvem a bouřlivým prostředím, ale také s nepřízní rozhodčích. I přes to dokázali vyhrát po úvodním nezdaru další dva sety a zdálo se, že domácí jsou se silami u konce.

Jenže nebyli. Hráči EGE polevili v koncetraci a dovolili domácím vybudovat si dostatečný náskok, na který už nenašli odpověď. V pátém setu viděla plná domácí hala velký boj plný dlouhých výměn. EGE začalo výborně (1:3), po třech chybách v útoku prohrávalo 5:3, ale srovnalo. Do stavu 10:9 vedli domácí vždy o bod, Budějovičtí ale vzápětí otočili na 10:11. Chybami v útoku ale připravili domácím mečbol (13:11 a 14:12).

V nervydrásající koncovce ale vítězové základní části srovnali na 14:14 a navíc si vypracovali první mečbol, když tým Starého Města viděl za protesty žlutou kartu. To by znamenalo bod pro nás, ale po dlouhé diskuzi s domácími hráči rozhodčí kartu odvolal a řekl, že se spletl a udělil jen napomenutí, kroutil nevěřícně hlavou univerzál EGE Jan Pitner. Výbornou obranou ale následně EGE dokázalo i tak získat druhé vítězství v sérii.

Sestava EGE: Ulč, J. Pitner, O. Pitner, Kozák, Emmer, Šulista, libero Švejcar - Brett, Plavec, Šulista, Dvořák.

VSK Staré Město - VK EGE České Budějovice 3:1 (20, -14, 16, 16)

EGE tentokrát na výborně hrající domácí nestačilo, neublížilo jim servisem, ale hlavně po ztrátě a ubráněném míči nedokázalo úspěšně zaútočit.

Sestava EGE: Ulč, J. Pitner, O. Pitner, Kozák, Emmer, Šulista, libero Švejcar - Brett, Plavec, Šulista, Dvořák.

Finále I. ligy

EGE Č. Budějovice - Staré Město   0:3 (-18, -22, -19)  
EGE Č. Budějovice - Staré Město   3:1 (23, -18, 23, 17)  
Staré Město - EGE Č. Budějovice   2:3 (20, -25, -22, 14, -15)  
Staré Město - EGE Č. Budějovice   3:1 (20, -14, 16, 16)  
EGE Č. Budějovice - Staré Město   sobota 17 hodin  

O 3. místo

Dobřichovice - Kladno   3:2 (19, 23, -23, -24, 12)

Autoři

Štítky finále, Jihostroj, volejbalista, České Budějovice, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté EGE hrají v sobotu o postup do extraligy  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.