Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Volejbalisté EGE na Příbram nestačili

Během reprezentační přestávky panuje na extraligových bojištích klid zbraní. Na vraždění neviňátek v podání Jihostroje se budeme moct vypravit až 3. prosince, kdy naši mistři hostí Ústí nad Labem. I tak ale mohou volejbaloví příznivci vyrazit na kvalitní sport do Sportovní haly ve Stromovce.

V pátek (18.45) hostí lídr první ligy a obhájce loňského prvenství EGE České Budějovice rezervu extraligového Brna, v sobotu se pak utká v repríze finále se Starým Městem (17). 

Ve středu bojovala farma Jihostroje v domácím prostředí o postup mezi osmičku nejlepších v Českém poháru. Stejně jako první duel ale prohrálo EGE se čtvrtým týmem nejvyšší soutěže Příbramí 0:3 a v poháru tak končí.

Přitom v prvním setu středečního zápasu měl tým hrajícího kouče a bývalé opory Jihostroje René Dvořáka měl navrch a nad favoritem dlouho vedl. Jenže pak přišlo pět chyb v útoku Jihočechů a smutný konec setu. „První set přinesl velmi dobrý volejbal. Škoda, že jsme nevyužili několik chyb Příbrami a sami si set pokazili,“ říká manažer VK EGE Bohuslav Cháb.

Druhý a třetí set už byl zcela v režii hostů, lídr první ligy se trápil na příjmu, navíc jeho obrana proti zkušenějším Kocourům nebyla příliš efektivní. „Potvrdili jsme roli favorita a jsme rádi, že jsme postoupili přes EGE do další fáze poháru,“ spokojeně se usmíval po zápase trenér vítězů Petr Brom, jemuž v létě vedení Jihostroje neprodloužilo smlouvu, a tak zamířil do Příbrami.

V pátek by si volejbalisté rádi spravili chuť  vítězstvím. Jenže ani tentokrát je nečeká nic lehkého. „Volal mi brněnský manažer, že prý přivezou všechny pendly z extraligy, které mají. Věří si na nás, rádi by nás porazili,“ poznamenal manažer EGE Bohuslav Cháb. Dá se tak očekávat, že se ve sportovce v duelu první ligy představí téměř kompletní extraligový celek Brna. Tedy kromě nahrávače Ondřeje Fučíka (odchovanec Jihostroje ), ten už za B tým nastoupit kvůli vysokému věku nemůže.

„Co se dá dělat. Alespoň nás čeká kvalitní soupeř,“ jen pokrčil rameny blokař EGE Milan Sova. „Proti nám se chce každý vytáhnout, na zápas s vedoucím tým ligy se každý vyhecuje, tak to takový rozdíl snad nebude,“ dodává s úsměvem.

Ani sobotní duel s loni druhým Starým Městem, farmou extraligového Zlína, nebude příliš snadný. V loňském finále Jihočeši vyhráli 3:0 na zápasy, ve druhém kole letošního ročníku zdolali Moravany na jejich půdě 3:1. „Zápasy se Starým Městem jsou vždy hodně vyhecované a vyrovnané. Je to náš tradiční rival, známe se už velmi dobře, a tak rozhodují o vítězství maličkosti,“ vysvětluje opora EGE Milan Sova.

Ve stánku Jihostroje odehrají volejbalisté EGE tato dvě poslední utkání, poté se opět přestěhují zpět do domácího prostředí v hale ZF Na Sádkách. Ta je již od srpna v rekonstrukci.

Výsledek 3. kola Českého poháru:

EGE Č. Budějovice – VO Příbram 0:3 (-20,-18,-15)
Čas: 74 minut, rozhodčí: Hudík, Záhorcová. První zápas 0:3, série 0:2.

EGE: Ulč, Brett, O. Pitner, Kozák, Emmer, Plavec, libero Švejcar – Dvořák, Suchan, Šulista.

Příbram: Pekárek, Kriško, Čížek, Málek, Leikep, Prajzler, libero Kotek – Rosenbaum, Kuchař.

Autoři

Štítky Příbram, VK Jihostroj České Budějovice, volejbalista, Ústí nad Labem, Stromovka, Volejbal Brno, Milan Sova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté EGE na Příbram nestačili  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.