Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volejbalisté smetli Havířov a rok zakončili výhrou

V utkání 11. kola Uniqa extraligy ve volejbale mužů zavítali do českobudějovické Sportovní haly hráči SKV Havířov. Hodinové střetnutí jasně ovládli domácí favorité a vyprovodili hostující celek z palubovky jasnou výhrou 3:0.

V úvodu utkání se oběma mužstvům dařilo poměrně dobře ztrátovat a skóre bylo dlouhou dobu vyrovnané. Díky kvalitnímu servisu Šoltyse se hosté dokonce dostali do vedení 6:4. Naštěstí pro Jihostroj přišel na podání Vladimír Sobotka, který Havířovské přitlačil. Do prvního technického oddechového času se však šlo za stavu 7:8 z pohledu domácích.

Díky tvrdému podání Kriška, dobré obraně a pestré hře Petra Zapletala šli Jihočeši do druhého technického timu za stavu 16:12. V závěru první sady hráči Jihostroje střídali zkrácená podání s tvrdým servisem. Domácím se dařilo dobře blokovat i útočit a první set získali v poměru 25:15.

Úvod druhého setu se co do vývoje skóre podobal začátku první sady. Hra byla vyrovnaná. Nebylo tomu však díky ztrátování obou mužstev, ale řadou nevynucených chyb. Do prvního technického timu se šlo za stavu 8:7 pro Jihostroj. Českým Budějovicím se v další části hry nedařilo přitlačit soupeře servisem a skóre bylo nadále vyrovnané.

Volejbalistům Jihostroje se podařilo soupeři odskočit až v koncovce druhého setu. Díky dobrému servisu a útokům Šulisty se domácí dostali do vedení 21:18. To si podrželi až do závěru a získali druhou sadu v poměru 25:21.

Do třetího setu vstoupili domácí borci mocně. Vše fungovalo tak jak má a Jihostroj si za pár minut vypracoval vedení 8:1. Rozjeté domácí se snažil zbrzdit kouč hostů Tomáš, ale ani jeho oddechové časy nevlily Havířovu novou krev do žil. Jihostroj se prezentoval precizní hrou a vypracoval si náskok 17:5.

Hosté si dokázali připsat body pouze po chybách domácích na servisu. Jihostrojáci pokračovali v precizní hře a Slezany doslova drtili. Třetí set skončil po osmnácti minutách hry za stavu 25:10 pro Jihostroj!

Českobudějovický tým zakončil rok 2013 úspěšně. Pestrou a koncentrovanou hrou potěšil fanoušky, kteří dorazili na poslední utkání v tomto roce. „Po vystoupení hokejistů jsem si hodně spravil chuť. Ještě, že tu máme Jihostroj. Ten jediný drží v Budějcích sportovní prapor,“ uvedl po zápase jeden z přítomných fanoušků.

Některé svěřence trenéra Jana Svobody čeká pár dní volna. Vybraní borci již zítra cestují na reprezentační sraz. Na utkání se lvíčkem na prsou se mohou těšit Filip Habr, Radek Mach, Vladimír Sobotka, Jan Kuliha a Petr Michálek. Vzhledem k četným absencím zkušených matadorů je veliká naděje, že některé hráče Jihostroje uvidí fanoušci v lednových kvalifikačních bojích o účast na mistrovství světa.

„Už poněkolikáté za sebou jsme nastoupili po utkání Ligy mistrů k zápasu extraligy proti mužstvu ze spodku tabulky. Odehráli jsme ho tak, jak se má odehrát. Soupeři jsme nedali šanci a velice rychle jsme ho vyprovodili z palubovky. Jsem rád za výsledek i za hru,“ komentoval zápas trenér Jihostroje Jan Svoboda.

VK Jihostroj České Budějovice - SKV Havířov 3:0 (15, 21, 10)

Čas: 61 minut. Nejvíce bodující hráči: Šulista 14, Kriško 10, Kuliha 10 - Mikoška 8, Adamík 5. Rozhodčí: Rychlík, Činátl. Diváci: 550.

Jihostroj: Zapletal, Šulista, Kuliha, Sobotka, Sukuba, Kriško, libero Michálek. Trenér Jan Svoboda.

Havířov: Mikoška, Adamík, Neusser, Duda, Šoltys, Holiš, libero Hukel. Trenér Jaroslav Tomáš.

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, SKV Havířov, Uniqa extraliga, 11. kolo, Havířov, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů, Vladimír Sobotka, Jan Svoboda, Petr Zapletal, České Budějovice, Jaroslav Tomáš, Petr Michálek, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté smetli Havířov a rok zakončili výhrou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.