Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Volejbalová bomba: V Jihostroji podepsali Novotný a Zapletal!

Mistrovský volejbalový celek z Českých Budějovic po odchodu Torcella, Sládečka, Čajana a Dvořáka hledá náhrady. A ne jen tak ledajaké. Vedení VK Jihostroj ČB zalovilo ve vodách národního týmu. A úspěšně.

Tříletou smlouvu podepsal na jihu Čech čerstvý polský mistr Jakub Novotný, dvaatřicetiletý reprezentační univerzál. „Už před třemi lety mě poprvé Budějovice kontaktovaly, ještě jsem ale chtěl hrát venku. Nyní bych rád trávil více času s přítelkyní, která pracuje v Čechách, proto jsem si mezi nabídkami vybral právě tu z Budějovic,“ vysvětloval jeden z nejlepších českých univerzálů, dvakrát stříbrný z mistrovství světa klubů.

Ten se připojí k týmu zřejmě až na začátku přípravy na konci července. Může se ale také stát, že si jej trenér Jan Svoboda, nový kouč Jihostroje, povolá do reprezentace. V tom případě by Novotný zřejmě zavítal mezi své spoluhráče až po mistrovství Evropy, které pořádá Česká republika s Rakouskem.

Na postu univerzála tak bude mít jihočeský tým přepychové zboží. S mlátičkou Novotným bude řádit nad sítí také nejlepší univerzál loňské Uniqa extraligy Radek Motys (27), na kterého klub uplatnil opci. „Uvidíme, třeba budu hrát na smeči. Už se mě hodně lidí ptalo, jestli opráším bagr,“ smál se bomber z Plzně.  "Ale jsem moc rád, že klub opci uplatnil, moc jsem s tím nepočítal," řekl Motys.

Ten s roční pauzou, kterou strávil v Ostravě, hrál v seniorské nejvyšší soutěži pouze za českobudějovický Jihostroj. Letos si zde Dejvák, jak mu spoluhráči říkají, s přítelkyní zařizuje bydlení. Sympatický, skoro dvoumetrový volejbalista se zde plánuje usadit.

Druhou nemalou posilu získali volejbalisté na postu nahrávače. Už v říjnu minulého roku podepsal s českobudějovickým klubem smlouvu talentovaný Filip Habr z Ústí nad Labem (22). Jedničkou v příští sezoně bude ale reprezentant Petr Zapletal (33). Ten prošel několika špičkovými kluby v Evropě stejně jako Novotný, v loňské sezoně dovedl Zlín v české extralize na třetí místo.

Nahradit by měl fanoušky velmi oblíbeného slovenského reprezentanta Michala Sládečka, jenž opouští Černou věž po pěti letech. Se čtyřmi tituly a jednou bronzovou medailí. Zamířit  by měl do některého zahraničního celku, pravděpodobně do Slovinska.

Zapletal se objevil ve středu v Budějovicích a podepsal údajně dlouhodobou smlouvu.  Oficiálně se ale nechtěl k přestupu vyjádřit. „Jak víte, že jsem byl v Budějovicích?“ Reagoval na dotaz BD s úsměvem. „Je pravda, že jsem jednal s prezidentem klubu panem Divišem a manažerem Scheichlem, ale více se ode mě nedozvíte. Dohodli jsme se, že zatím nebudeme nic zveřejňovat,“ sdělil nahrávač. 

 „Zkuste se spíš zeptat vedení klubu, zda vám řeknou více,“ dodal. Jenže ani tam jsme nepochodili, všechny informace prý klub oznámí až na tiskové konferenci na konci května.

Ještě stále musejí Budějovičtí sehnat smečaře, zatím jsou totiž v kádru po odchodu nevýrazného Argentince Maxima Torcella a zkušeného Miro Čajana jen Tomáš Fila a Petr Michálek.

Příchod jednoho z nejlepších evropských smečařů Jiřího Popelky, který klub avizoval,  je nejistý, podle prezidenta Ing. Jana Diviše je šance 50 na 50.

Hráč Latiny v italské Sérii A, nejkvalitnější soutěži Evropy, by se měl vyjádřit do konce tohoto měsíce. 

Autor: Carda R.

Štítky Jakub Novotný, Jihostroj, Petr Zapletal, České Budějovice, Michal Sládeček, volejbal, Česko, Jan Diviš, Evropa, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Třeba zvítězí rodina......i když já si taky myslím, že když má na italskou serii A, měl by si to užít. Uvidíme s čím nás vedení ještě překvapí. U mě zatím na jedničku.

Sobota, 21. května 2011, 15:41Odpovědět

CardaR

Popelka by byl zlatej....Myslim, že se ještě nebude chtít vrátit, když se loni dostal do nejlepší soutěže.. Určitě má lepší nabídky...Ale třeba nás mile překvapí....

Pátek, 20. května 2011, 13:18Odpovědět

Hawky

Takže blok taky výborně. No a kdyby se vrátil Popelka nebude co řešit. Na čem to visí?

Pátek, 20. května 2011, 12:59Odpovědět

CardaR

Blokaři zůstávaj...Uvidíme, co ti smečaři...Popelka by byl luxusní posilou..

Pátek, 20. května 2011, 11:37Odpovědět

Hawky

Skvělá zpráva. Účka tedy máme vynikající, nahravače jakbysmet a co blokaři, zůstanou pohromadě z loňska? To by bylo výborný! No a na drajvu mám po letošku radost z Fily-zlepšil jak útok, tak hlavně příhru. Michálek když nastoupil, tak nezklamal, ale ještě by to stejně chtělo doplnit o přihrávajícího smečaře. Dva ks jsou málo. Pak už jen dopilovat servis a hrrr na ně! :-)

Pátek, 20. května 2011, 08:54Odpovědět

Libor Matoušek

Juchůůůů...

Čtvrtek, 19. května 2011, 22:24Odpovědět

Kateřina Mocová

to je velice milé překvapení:-D

Čtvrtek, 19. května 2011, 16:13Odpovědět

Volejbalová bomba: V Jihostroji podepsali Novotný a Zapletal!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.