Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Začala volejbalová extraliga. Jihostroj má dva body

Vydřené dva body si v sobotu přivezl budějcký extraligový vicemistr ze svého prvního výletu do Benátek nad Jizerou. Velmi nervózní úvodní utkání letošního ročníku Uniqa extraligy volejbalistů skončilo šťastně pro Jihostroj České Budějovice až po pěti setech.

Svůj premiérový zápas nové sezony Budějčáci vyhráli 3:2, což by se na první pohled nemuselo jevit jako úspěch. Je třeba ale podotknout, že Benátky do letošní sezony silně posílily svůj kádr, a to zejména o zkušeného nahrávače Škacha, který působil několik let v Berlíně.

„Vedli jsme 1:0 a potom ještě 2:1. Kromě prvního setu, kdy jsme soupeře jasně přehráli, byly ostatní sady velmi vyrovnané. V průběhu utkání se nám nedařilo soupeře příliš zatlačit servisem, z toho pak plynula i horší obrana na síti a v poli,“ popsal průběh zápasu trenér Jihočechů Jan Svoboda.

„Musím přiznat, že jsem takhle dramatický zápas očekával hlavně z toho důvodu, že šlo o první utkání, a také proto, že Benátky disponují poměrně slušným kádrem,“ dodal kouč.

Další extraligové střetnutí odehraje Jihostroj příští sobotu od 18 hodin v domácí hale proti Brnu. Už ve čtvrtek se ale představí v černohorské Budvě při úvodním duelu Ligy mistrů.

VK Karbo Benátky nad Jizerou - VK Jihostroj 2:3 (-18, 22, -25, 22, -6)

Čas: 120 minut. Nejvíce bodující hráči: Kriško 29, Nesvačil 20, Fila 14, Kuliha 13. Rozhodčí: Antušák, Pecháček.

Benátky nad Jizerou: Starý, Ticháček, F. Nesvačil, Kohlmann, M. Nesvačil, Škach – libero Steffan. Střídali Němeček a Dittrich. Trenér Jindřich Licek.

Jihostroj: Kuliha, Kriško, Fila, Mach, Sobotka, Habr - libero Hupka. Střídali Zapletal, Michálek a Sukuba. Trenér Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, VK Karbo Benátky nad Jizerou, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, 1. kolo, Česká volejbalová extraliga mužů, Benátky nad Jizerou, České Budějovice, Benátky, Jan Svoboda, Berlín, Liga mistrů UEFA, Jihostroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala volejbalová extraliga. Jihostroj má dva body  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.