Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Začíná volejbalové play-off. Jihostroj hostí Benátky

Čtvrtfinálová série play-off volejbalové Uniqa extraligy se rozběhne už dnes v 18 hodin! Jihostroj České Budějovice bude v prvním a druhém čtvrtfinále hostit tým VK Karbo Benátky nad Jizerou, který v posledním kole porazil Ústí nad Labem.

Na rozdíl od předchozích let nemají hráči po základní části pauzu, a tak naskočí do vyřazovacích bojů čtyři dny po posledním duelu.

Jihočeši začínají vyřazovací boje doma, jelikož se umístili na druhém místě v tabulce základní části, což znamená, že pokud nenarazí na první Liberec, budou začínat doma i s jakýmkoliv jiným soupeřem. Play-off se v letošní sezoně hraje hned od čtvrtfinále na čtyři vítězná utkání.

VK Jihostroj - VK Karbo Benátky nad Jizerou, středa 19. března 2014 od 18 hodin

Za Karbo Benátky přijede i bývalý reprezentační nahrávač Jaroslav Škach, který se vrátil do české extraligy po dlouhém angažmá v cizině. I když nastupuje za Středočechy během celé sezony, fanoušci Jihostroje ho ještě neměli možnost vidět v akci, protože na první vzájemné měření sil do českobudějovické Sportovní haly opora Benátek nedorazila.

„Původně to vypadalo, že na nás vyjde Brno. Kdybych měl tyto dva týmy srovnat, hlavní rozdíl by určitě byl v nahrávačích, a také je to důvod, proč jsou Benátky o něco těžším soupeřem, než Brno. Největší hvězdou Benátek je bezesporu nahrávač Škach. Navíc Karbo má i velmi vyrovnanou sestavu včetně lavičky,“ říká o Benátkách Jan Svoboda, trenér Jihostroje.

Jihočeši jdou do čtvrtfinále jako favorité a očekává se od nich postup. „Přestože jsme favority, neznamená to, že do utkání půjdeme jakkoliv lehkovážně. Na tomto čtvrtfinále je velmi důležité, abychom ani náznakem soupeře nepodceňovali a stoprocentně svou roli potvrdili. Pro Benátky to jistě bude utkání, ve kterém nemají co ztratit. Pokud nepřivezou domů žádnou výhru, bude to považováno za normální, jakékoliv vítězství však pro ně bude obrovským úspěchem,“ dodává k soupeři Svoboda.

Klub jako vždy připravuje na úvodní mač vyřazovacích bojů několik akcí. Marketing Jihostroje žádá všechny fanoušky, aby na obě následující čtvrtfinále přišli v bílém oblečení. Pokud někdo nemá doma bílé tričko, ve fanshopu bude pokračovat akce, a tak si ho může bezprostředně před utkáním zakoupit za výhodnou cenu. Fanklub rovněž bude preferovat bílou barvu na červeno-bílé šále.

„Také dětský koutek, který byl v několika posledních utkáních doslova plný k prasknutí, bude pro naše nejmenší diváky k dispozici,“ říká zástupce klubového marketingu Libor Matoušek mladší.

Autoři

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, VK Karbo Benátky nad Jizerou, Uniqa extraliga, play-off, čtvrtfinále, Benátky, Jihostroj, Benátky nad Jizerou, Česká volejbalová extraliga mužů, playoff, České Budějovice, Ústí nad Labem, Jaroslav Škach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná volejbalové play-off. Jihostroj hostí Benátky  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.