Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žádné překvapení. Na půli cesty za obhajobou čeká silné Karlovarsko

Jde do tuhého, o tom není sporu. Na programu českobudějovických volejbalistů jsou ve čtvrtek a v pátek úvodní dvě semifinálová utkání play-off UNIQA extraligy. Na druhé straně bude soupeř velmi nepříjemný, vybírat si ale už v této fázi nejde. VK ČEZ Karlovarsko se ve své premiérové sezóně chce pokusit o malý zázrak v podobě postupu do finále nejvyšší soutěže.

Vůbec první měření sil obou soupeřů se odehrálo v listopadu v rámci pátého kola extraligy. Úspěšnější tehdy byli Západočeši. Velkou rivalitu mezi týmy však způsobil až odvetný pohárový duel, který Jihočeši vyhráli a vynutili si rozhodující zlatý set. V něm o osudu třetího vzájemného utkání v sezóně rozhodl sporný verdikt hlavního sudího. Jihostroj své vyřazení vrátil Karlovarsku o pár týdnů později před vlastním publikem.

„Pečlivě se připravujeme, to je jasné. Rozhodne nejspíš aktuální forma,“ nechtěl před startem série víc prozradit kouč Jihostroje Jan Svoboda. Podle něj má nováček zkušené hráče, kteří mají s takovými zápasy zkušenosti. K dispozici už bude blokař Vladimír Sobotka, jenž většinu čtvrtfinálové série s Příbramí vynechal. „Je zdravý a naplno s námi trénuje,“ dodává Svoboda.

Bilance vzájemných bitev, což je celkem trefné označení pro zápasy s nováčkem UNIQA extraligy, je tak vyrovnaná. O tom, kam se převáží misky vah, rozhodne právě semifinálová série. Jihočeši se do ní sice dostali v pěti zápasech, s oslabenou Příbramí se však krom posledního čtvrtfinále hodně trápili. Výběr Reného Dvořáka byl v prvních čtyřech duelech víc než vyrovnaným protivníkem.

Postup mezi nejlepší čtyři týmy nebyl jednoduchý ani pro Karlovarsko. Po dvou domácích čtvrtfinálových výhrách přišla ve třetím střetnutí odpověď i ze strany hráčů ČZU Praha, kteří si v utkání doslova pohráli s karlovarskými volejbalisty a vypadalo to, že by nováček mohl mít velké problémy. Jenže asi strach z možného vyrovnání série ovlivnil čtvrtý duel, Pražané totiž dobře rozehraný zápas ztratili v tie-breaku. Vrcholem všeho bylo administrativní ukončení pátého souboje a vlastně i celého čtvrtfinále, když hráči ČZU Praha ironicky tleskali výrokům rozhodčího. Ten jim udělil čtyři červené karty v době, kdy už tým nemohl střídat a musel tak skrečovat set.

První semifinále začíná ve Sportovní hale ve čtvrtek od 18 hodin. Řídit jej bude dvojice Hudík - Rychlík. Oba si své role vymění o den později, kdy z důvodu kolize s hokejem začíná střetnutí až ve 20 hodin. Duely půjde jako tradičně sledovat živě na tvcom.cz. Partnerem utkání je LEMAN SPORT, výhradní dovozce vybavení značky ERREA. Díky tomu se mohou fanoušci těšit na soutěže o ceny věnované touto společností. Ve fanshopu Jihostroje budou navíc k dostání originální repliky dresů hráčů kompletního kádru.

Volejbalový klub připravil ve spolupráci s hokejovým Motorem oblíbenou akci, při které ti, kteří budou v pátek na utkání o postup do extraligy a na pokladně Sportovní haly předloží permanentní nebo obyčejnou vstupenku, dostanou slevu na vstupné. Diváci, jenž mají nárok na základní cenu, půjdou za zlevněnou a ti, co běžně chodí za zlevněné vstupné, vyrazí na volejbal úplně zadarmo.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky na první zápas a čtyři vstupenky na druhý zápas, které si mezi sebe každý den rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do čtvrtečního poledne následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

V Jihostroji nehrál Robert Szczerbaniuk. Správně je tedy možnost B.

Po jedné volné vstupence na čtvrteční utkání vyhráli čtenáři Tereza Zimmelová, Hana Šimková, Andrea Zíková a Filip Mertl. Blahopřejeme!

Po jedné volné vstupence na páteční utkání vyhráli čtenáři Denisa Zrnová, Michal Hnilička, Zbyněk Tříska a Pavel Uher. Blahopřejeme!

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, VK ČEZ Karlovarsko, volejbal, Uniqa extraliga, play-off, semifinále, Karlovarský kraj, soutěž, Česká volejbalová extraliga mužů, vstupenka, ČEZ, Jihostroj, Jan Svoboda, Praha, Příbram, Česká zemědělská univerzita v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žádné překvapení. Na půli cesty za obhajobou čeká silné Karlovarsko  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.