Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V derby s Prachaticemi byli stolní tenisté Pedagogu úspěšnější

Další utkání druhé ligy stolního tenisu čekalo českobudějovické hráče v Prachaticích. Šlo tak o jihočeské derby, jež zvládli lépe hostující hráči Pedagogu, kteří zvítězili v celkovém poměru 10:6.

Oba týmy nastoupily v nejsilnějším možném složení. Svoji čtyřhru nezvládli Jan Janda s Romanem Kauckým, kteří svým protivníkům podlehli 1:3 na sety. Naopak na druhé straně se z vítězství mohli radovat Miroslav Vondra a Filip Kortus. Jejich zápas se dostal až do pátého setu, který budějčtí stolní tenisté vyhráli 12:10.

Poté už přišly na řadu singly. Druhý bod na stranu Pedagogu přidal Miroslav Vondra, který nedal Bauerovi šanci. Následně hrál Pavel Kortus opět pětisetový zápas a znovu vítězný. Už čtvrtý bod přidal Roman Kaucký. Pak neuspěl Jan Janda a stav byl 4:2 pro hosty.

Za stůl se postavil Miroslav Vondra, který svého soupeře smetl ve třech setech a Pedagog měl v tu chvíli na svém kontě pět bodů. Zápas Pavla Kortuse byl opět pětisetový, i potřetí byl však hostující hráč úspěšný. Další dvouhry ale českobudějovickým stolním tenistům nevyšly a po prohrách Romana Kauckého a Jana Jandy byl stav 6:4 z pohledu hostů.

Miroslav Vondra ale Pedagog opět uklidnil, když potvrdil roli favorita v souboji se Šimkem. Jak už bylo v zápasech Pavla Kortuse zvykem, tak i čtvrtý zápas šel do pátého setu, kde hostující hráč využil až šestý mečbol. Prachatičtí se ale nevzdali. Bauer přehrál Romana Kauckého a bylo sníženo na 8:5. Důležitý devátý bod uhrál Jan Janda.

Poprvé s Prachaticemi padl Miroslav Vondra, který v souboji jedniček nestačil na Zaunmüllera. Celé utkání ukončil Pavel Kortus, který opět v pěti setech zdolal Bauera. Českobudějovičtí hráči se mohli radovat z vítězství 10:6.

„Derby má vždy svá specifika a rozdíly v tabulce se smazávají. Nejinak tomu bylo i v sobotu, ale potřebovali jsme vyhrát, abychom udrželi Prachatice dole a současně se posunuli výš. To se nám nakonec povedlo, i když se vítězství nerodilo lehce. Uhráli jsme jednu čtyřhru, dostali se do vedení, které jsme udrželi. Soupeř byl ale furt na dostřel. Nakonec se jako klíčová ukázala výhra Honzy Jandy s Kaštánkem a moje s Zaunmüllerem. Mně se povedlo uhrát čtyři body. Míra Vondra udělal tři, Honza Janda s Romanem Kauckým po jednom. Posunuli jsme se na třetí místo a jsme moc rádi, že jsme vyhráli. Za dva týdny jedeme zase ven, tentokrát na stoly poslední Plzně a devátého Boru a potřebovali bychom dvě výhry, které by nám měly dát klid,“ zhodnotil derby Pavel Kortus.

Jak již bylo řečeno, Pedagog je nyní na třetím místě a další utkání jej čeká o víkendu 28. a 29. listopadu. Nejprve v Boru a poté v Plzni.

Prachatice - Pedagog ČB 6:10

Autoři | Foto skpedagog.cz

Štítky učitel, Prachatice, stolní tenista, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V derby s Prachaticemi byli stolní tenisté Pedagogu úspěšnější  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.