Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Zimola poblahopřál mladým medailistům k úspěchu na mistrovství republiky v požárním sportu

Gratulaci za skvělé výkony, poděkování za reprezentaci kraje a drobné dárky si odnesli ze setkání s hejtmanem Jiřím Zimolou mladí jihočeští hasiči. Jedná se o medailisty z Mistrovství České republiky – hry Plamen a dorostu dobrovolných hasičů v požárním sportu 2015 v Praze.

Na krajském úřadě se v pondělí 23. listopadu pochlubili medailemi, ale i poháry, které získali během jiných soutěží, Lada Landová (14) a Linda Tomasková (18) ze Sdružení dobrovolných hasičů (SDH) Dolní Bukovsko na Českobudějovicku a Aleš Fürst (18) z SDH Milenovice na Písecku. Barbora Venčovská (16) z SDH Dolní Bukovsko se nemohla akce zúčastnit.

„Gratuluji vám k dosaženým výsledkům a věřím, že na ně navážete i v budoucnu,“ uvedl Zimola s tím, že tyto úspěchy rovněž svědčí o dobré práci trenérů a všech, kteří se na úspěchu těchto mladých lidí podílejí.

Vicemistryně ČR má nejraději 100 metrů překážek a dvojboj

Landová obsadila v kategorii mladších dorostenek celkové druhé místo, Venčovská skončila rovněž na stříbrném stupínku v kategorii středních dorostenek, Tomasková byla v kategorii starších dorostenek celkově bronzová, stejně jako Fürst v kategorii starších dorostenců. „Mám z toho velikou radost, protože za těmito skvělými výsledky je hodně a hodně hodin práce,“ řekl starosta jihočeských dobrovolných hasičů Jiří Žižka.

Na mistrovství v Praze byla podle Landové skvělá atmosféra, na kterou bude dlouho vzpomínat. „Z disciplín mám nejraději 100 metrů překážek a dvojboj,“ doplnila studentka gymnázia v Týně nad Vltavou, která se požárnímu sportu věnuje už čtvrtým rokem.

Kraj si uvědomuje důležitost dobrovolných hasičů, proto je podporuje

Zimola zároveň připomněl, že dobrovolné hasičstvo není jen o závodění či spolkové činnosti, ale i o ostrých zásazích. „Bez dobrovolných hasičů bychom se těžko vypořádávali s krizovými událostmi, jako jsou třeba povodně. Kraj si to dobře uvědomuje a jejich sbory pravidelně podporuje formou různých grantů a dotací,“ upřesnil hejtman.

Podporu kraje Žižka vnímá a kvituje s povděkem. „Částka, která přesahuje 24 milionů korun ročně, nám pomáhá zajistit naše, lékařskou terminologií řečeno, základní životní funkce,“ uzavřel.

Autoři

Štítky Jiří Zimola, požární sport, dobrovolní hasiči, Česko, Praha, Dolní Bukovsko, Jiří Žižka, okres České Budějovice, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimola poblahopřál mladým medailistům k úspěchu na mistrovství republiky v požárním sportu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.