Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podařený víkend Pedagogu. Lídr odjel s porážkou, druhý tým tabulky pouze s remízou

Na jihočeské stolní tenisty čekal jeden z nejtěžších víkendů v této sezoně. Nejprve se v sobotním utkání potkali s lídrem soutěže z Mladé Boleslavi, kterého přehráli 10:5. V neděli přišlo na řadu druhé Hostinné a zápas skončil remízou 9:9.

Mladá Boleslav přijela v plné sestavě, a tak se očekával velký odpor soupeře. Celý duel začal tradičními debly. Miroslav Vondra s Pavlem Kortusem své soupeře přehráli 3:0 na sety, ale Romanu Kauckému s Janem Jandou se příliš nedařilo a podlehli 1:3.

Dvouhry odstartoval Pavel Kortus proti mladoboleslavské jedničce Vilímkovi. Domácí hráč si se svým soupeřem poradil v poměru 3:1. Když Jan Janda neuspěl v souboji s Macelou, bylo vyrovnáno na 2:2. Pak ale přišly dva důležité body českobudějovického Pedagogu, které uhráli Roman Kaucký a Miroslav Vondra. Domácí vedli 4:2.

Výborný stolní tenis pokračoval i nadále. Pátý bod budějckých borců připsal Jan Janda, který Vilínka zdolal v pěti setech. Snížení hostů přišlo poté, co Roman Kaucký nezvládl zápas s Macelou. Když ale výhru oslavil jak Miroslav Vondra, tak Pavel Kortus, byl stav už 7:3.

Roman Kaucký předváděl s Vilímkem skvělý zápas, který došel až do páté sady. V té se nakonec radoval hostující hráč výsledkem 12:10. Pedagog přibliž vítězství Miroslav Vondra, který našel recept na Macela. Devátý bod přidal Pavel Kortus, který snadno přehrál Sedláčka. Středočechy mohl dorazit Jan Janda, ale na Postelta nestačil. Rozhodující bod tak přidal Miroslav Vondra, jenž zdolal Vilímka 3:1 na sety.

Jihočeši se mohli radovat z cenného skalpu lídra soutěže. Zvítězili 10:5.

„Do sestavy se vrátil Roman Kaucký, k záchraně jel pomoct Filip Kortus třetiligovým Strakonicím. S první Mladou Boleslaví jsme neměli co ztratit, ale upřímně jsme mysleli, že nás bude čekat těžší soupeř. Boleslav byla sice vyrovnaná, ale letos už jsme hráli s lepšími týmy. Po vyrovnaném začátku jsme soupeři odskočili, kdy zřejmě klíčový bod uhrál Honza Janda v zápase s Vilímkem. Pak už jsme si udržovali náskok a utkání v klidu dotáhli k vítězství 10:5. Zápas provázela perfektní atmosféra, v naší aréně se sešlo kolem třiceti diváků a výborně fandili. Hrál se parádní sport, plno dlouhých výměn a muselo se to líbit,“ hodnotil Pavel Kortus.

Pedagog ČB - Mladá Boleslav 10:5

Nedělní duel s Hostinným začal stejně jako s Mladou Boleslaví. Jan Janda s Romanem Kauckým svou čtyřhru nezvládli, zatímco Miroslav Vondra s Pavlem Kortusem uspěli.

Na úvod singlů připsal bod na domácí stranu Pavel Kortus, který si poradil s hostující jedničkou Švábem. Když Jan Janda, který je v síni slávy českobudějovického Pedagogu, neuspěl v zápase s Voňkou, bylo opět vyrovnáno. Bod pro domácí tým nevybojoval ani Roman Kaucký, a tak na 3:3 musel srovnat Miroslav Vondra.

Poté dva body urvalo Hostinné. Jan Janda dotáhl své utkání do páté sady, kde vedl 6:3, ale do vítězného konce ho nedovedl. Když neuspěl ani Roman Kaucký, byl stav 3:5. Jenže Jihočeši mají ve svém kádru Miroslava Vondru a Pavla Kortuse, kteří dostali zápas opět do vyrovnaného stavu.

Ani další zápas Romana Kauckého nebyl úspěšný a Švábovi podlehl 0:3. Miroslav Vondra ale po dobrém výkonu dokázal porazit Voňku. Českobudějovičtí stolní tenisté se dostali do vedení díky Janu Jandovi, který bez větších problémů smázl Štrobla. Pedagog mohl odskočit do menšího trháku, ale dlouhá neporazitelnost Pavla Kortuse skončila na pálce Kalenského.

Další nádherný zápas předvedl Miroslav Vondra se Švábem. Domácí hráč nakonec překlopil zápas na svoji stranu a Pedagog vedl 8:7. Jihočeši byli blízko vítězství, když devátý bod získal Pavel Kortus. Jan Janda a Roman Kaucký ale svá utkání nezvládli a duel tak skončil remízou 9:9.

„Hostinné bylo daleko ambicióznějším týmem a také houževnatějším. Soupeř se opíral o výborné duo Šváb - Kalenský. Náš tým táhl Míra Vondra se mnou. Dlouho vše směřovalo k remíze, pak ale Jan Janda porazil Štrobla a byli jsme o krok blíž k vítězství. Ale já jsem prohrál v pěti setech s Kalenským, a přestože jsme vedli 9:7, tak Hostinné nakonec dokázalo srovnat na konečných 9:9. Sice nás malinko mrzí ztráta bodu, výhra byla blízko, ale s prvními dvěma celky tabulky jsme sehráli vynikající zápasy. Po polovině soutěže můžeme být maximálně spokojeni. V tabulce jsme čtvrtí, o bod za druhým Hostinným. Ale střed tabulky je dost vyrovnaný. Nicméně, jako nováček si zatím vedeme nad očekávání,“ přidal po zápase Pavel Kortus.

Pedagog ČB - Hostinné 9:9

Pedagog je tak po polovině soutěže na čtvrtém místě a ztrácí pouhý bod na druhé Hostinné.

Další utkání čeká českobudějovické hráče až po Novém roce. O víkendu 9. a 10. ledna přijede El Niňo Praha D a Elizza Praha B.

Autoři

Štítky Mladá Boleslav, učitel, soutěž, Hostinné, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podařený víkend Pedagogu. Lídr odjel s porážkou, druhý tým tabulky pouze s remízou  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.