Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Víkend ve Sportovní hale bude v obležení Štírů

Celá sobota i neděle se v Českých Budějovicích ponese v duchu florbalu. Ve Sportovní hale se představí štírští muži, ženy, junioři a juniorky. Muže čeká utkání s Libercem, ženy s Chomutovem a Litvínovem, juniory čeká Hradec Králové s Táborem a juniorky Týn nad Vltavou s Pískem.

Muži Štírů sehrají své utkání dnes od 19:30. Ti se aktuálně nachází na páté příčce tabulky Národní ligy s 21 body. V posledním kole dokázali vyhrát na palubovce Mukařova 7:4 a přerušili tak dvouzápasovou sérii bez bodu. Jihočeši se také mohou pochlubit jednou z nejlepších obran v soutěži. Nejproduktivnějším hráčem českobudějovického celku je zatím Lukáš Malý, který v třinácti utkáních zaznamenal 21 kanadských bodů, kdy se mu podařilo třináctkrát skórovat a osmkrát gól připravit.

Zato Liberci patří desátá pozice a se třinácti body jsou zatím mimo postup do play off. Mohou se však opřít o skvělý útok. S 94 brankami jsou v tomto ohledu třetí nejlepší v celé soutěži a to i díky lídrovi kanadského bodování Jiřímu Špakovi, který zaznamenal už 42 bodů! Co je však u Liberce kámen úrazu, to je obrana. Se 115 obdrženými brankami mají nejhorší defenzivu v celé soutěži.

Štírské ženy zatím neprožívání ideální sezonu. Jsou na předposlední pozici s pouhými čtyřmi body. Svoji pozici budou chtít vylepšit před svými mužskými kolegy. Dnes je od 17 hodin čeká utkání s Chomutovem. Ten je pátý s devatenácti body. Budějcké hráčky inkasovaly v tomto ročníku zatím 79 branek a mají tak druhou nejhorší obranu v soutěži. Nevyšlo jim ani poslední utkání na hřišti Soběslavi, kde prohrály 3:8.

V neděli pak na Jihočešky čeká Litvínov, kterému se letos také nedaří. Důkazem toho je nasbíraných devět bodů a třináctá příčka. Utkání se severočeským Litvínovem začíná v neděli v 17:30.

Přijďte podpořit největší jihočeský florbalový klub a dohnat všechny celky za dalšími důležitými body.

Autoři

Štítky Liberec, Litvínov, Chomutov, sportovní hala, České Budějovice, Hradec Králové, soutěž, Písek, Týn nad Vltavou, Mukařov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend ve Sportovní hale bude v obležení Štírů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.