Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ode dneška jsou v provozu všechny sjezdovky v jižních Čechách

Největší skiareál na jihu Čech v Lipně nad Vltavou dnes zahájil lyžařskou sezonu. Pro lyžaře jsou tam připraveny čtyři kilometry sjezdovek, které pokrývá téměř půl metru technického i přírodního sněhu. Lyžuje se i na zadovské Kobyle, na Kvildě a v areálech Sternstein a Hochficht, které leží na česko-rakouských hranicích.

„Areál se nám díky počasí i investicím do zasněžovacího systému daří připravovat ve velmi krátkém čase. Dnes od 18:00 máme pro všechny připravené i večerní lyžování,“ uvedl ředitel lipennského skiareálu Petr Dušek s tím, že večer bude otevřený i dětský park.

Sněžná děla v areálu běží díky momentálně mrazivému počasí naplno. „Dosud jsme nasněžili na sjezdové tratě a do Fox parku přes 100 tisíc kubíků sněhu a pokračujeme dál,“ řekl Dušek. Celodenní skipas pro dospělé vyjde na 660 korun, děti do 15 let platí 440 korun a studenti 530 korun.

Od soboty jsou částečně zprovozněné i sjezdovky na Zadově a Kvildě. Zájem je podle provozovatelů obrovský, i když se lyžaři svezou jen na části sjezdovky. „V sobotu u nás bylo asi 400 platících lyžařů. Otevřená byla jen dětská sjezdovka. V noci na dnešek napadlo asi pět centimetrů sněhu. Ode dneška je v provozu sjezdovka Pucalka,“ uvedl provozovatel zadovského areálu Petr Vondraš. Skipas na jeden den stojí 400 korun pro dospělého a 300 korun pro dítě.

Po celé sjezdovce se ode dneška mohou poprvé svézt také lyžaři na rodinné sjezdovce v Kvildě. Celodenní skipas pro dospělého stojí 330 korun, dítě do 15 let zaplatí 270 korun a od třech do šesti let 120 korun.

Lanovky na Sternsteinu a Hochfichtu jsou v provozu od pondělí. Provozovatelům skiareálu Sternstein se podařilo připravit přes dva kilometry sjezdovek. „Využili jsme mrazů a na sjezdovky nasněžili kolem 20 centimetrů technického sněhu. Jelikož na technický sníh napadl i sníh přírodní, můžou se lyžaři těšit na dobré podmínky,“ řekl vedoucí provozu na Sternsteinu Leo Hartl. Celodenní skipas ve středisku vyjde dospělého na více než 700 korun, děti do 14 let zaplatí zhruba 450 korun, děti mladší šesti let jezdí zdarma.

Na nedalekém Hochfichtu jsou nově otevřené dvě sjezdovky a dětský Fichtl Kids Park. Dospělého stojí celodenní jízdenka téměř 700 korun. Lyžaři do 19 let zaplatí asi 400 korun. Děti do deseti let v doprovodu lyžujícího rodiče zaplatí v přepočtu 50 korun za den.

Zdroj ČTK

Štítky sjezdovka, lyžař, Jihočeský kraj, Kvilda, Hochficht, Sternstein, Česko, Lipno nad Vltavou, skipas, Zadov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ode dneška jsou v provozu všechny sjezdovky v jižních Čechách  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.