Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Stolní tenisté Pedagogu si v novém roce připsali další dvě vítězství

Poprvé v roce 2016 se postavili stolní tenisté Pedagogu za soutěžní stoly a hned si připsali dvě cenná vítězství. Nejprve v sobotu smetli pražské EL Niňo 10:3 a v neděli si poradili s Ellizou 10:6.

Svoji domácí druholigovou premiéru si odbyl Filip Kortus, který nahradil Jana Jandu. Ale pojďme postupně. Jako obvykle začal zápas dvěma debly a oba došly až do rozhodující páté sady. A domácí hráči se radovali v obou případech. Miroslav Vondra s Pavlem Kortusem porazili Voříška s Dusíkem a uspěl také Filip Kortus s Romanem Kauckým.

Poté se šlo na singly. V prvním z nich zdolal Pavel Kortus 3:1 Dusíka, ale na druhém stole se nezadařilo Romanu Kauckému, který podlehl ve čtyřech setech Voříškovi. Pak už přišel na řadu Filip Kortus, který svůj domácí debut zvládl na výbornou a Vítovce udolal 3:1. Miroslav Vondra se se Šáleným trápil, ale nakonec zužitkoval své zkušenosti a zvítězil ve čtyřech sadách.

Za stavu 5:1 pro domácí ale přišlo snížení hostujícího celku. Roman Kaucký prohrál v pětisetové bitvě s Dusíkem a Filip Kortus padl s Voříškem. Pak už se ale připisovaly body pouze na stranu Jihočechů. Miroslav Vondra smetl Vítovce a Pavel Kortus otočil utkání se Šáleným.

Další bod přidal Filip Kortus, který v napínavé bitvě udolal Dusíka. A když devátý bod uhrál Miroslav Vondra, bylo vítězství už velmi blízko. Celé utkání ukončil Pavel Kortus, na kterého nestačil Vítovec. Rozhodující byla třetí sada, kterou Pavel Kortus získal poměrem 19:17. Pedagog tak porazil EL Niňo 10:3.

„V sobotu jsme porazili EL Niňo, které venku ještě nevyhrálo a potvrdilo se, že venku nejsou tak silní. My jsme dobře začali, vyhráli jsme obě čtyřhry a po první sérii jsme vedli 5:1. Pak už jsme byli na koni a zápas dovedli do vítězného konce. Důležité dva body přidal Filip Kortus, který hrál druhou ligu poprvé doma a vedl si víc než dobře,“ zhodnotil utkání Pavel Kortus.

Pedagog ČB - EL Niňo Praha D 10:3

Druhý den čekal na budějcké stolní tenisty opět soupeř z Prahy. Tentokrát béčko Elizzy.

Po čtyřhrách byl stav nerozhodný. Filip Kortus s Romanem Kauckým nestačili na Novotného se Šedivým, ale Pavel Kortus s Miroslavem Vondrou udolali duo Hlaváček - Průša v pěti sadách, když v té páté prohrávali domácí už 4:7.

Úvodní singl Pavel Kortus zvládl, když zdolal Hlaváčka. Další zápasy byly velice podobné. Roman Kaucký vedl nad Průšou 2:0 na sety, ale podlehl. Totéž se stalo Filipu Kortusovi v utkání s Novotným. Miroslav Vondra také promarnil vedení o dva sety, ale rozhodující pátou sadu nakonec získal ve svůj prospěch. Bylo tak vyrovnáno na 3:3.

Pražané se dostali naposledy do vedení, když Hlaváček snadno porazil Romana Kauckého. Pak už Jihočeši úřadovali. Filip Kortus připsal další druholigový bod v souboji s Průšou, kterého přetlačil v pěti sadách. Miroslav Vondra zničil Novotného a Pavel Kortus otočil souboj s Šedivým.

Elizza se ale nevzdávala a dostala se opět na dostřel poté, co Filip Kortus prohrál s výborně hrajícím Hlaváčkem. Sedmý bod na stranu Pedagogu připsal Miroslav Vondra, který si poradil s Průšou. Poté se zadařilo také Pavlu Kortusovi, který sice promarnil vedení 2:0 na sety, ale pátý set byl v jeho režii. Když svůj zápas zvládl také Roman Kaucký, bylo vítězství už velmi blízko.

Další body za vítězství zajistil Pavel Kortus, jenž porazil Průšu 3:1. Na vedlejším stolu ještě prohrál Miroslav Vondra s Hlaváčkem, ale i přesto se mohli domácí borci radovat z vítězství 10:6. Pedagog v letošní sezoně tak na domácích stolech ještě nepoznal hořkost porážky.

„Elizza má postupové ambice a přijela i s čerstvou posilou Novotným. Urvali jsme alespoň jeden debl a ve vrovnaném zápase se nám nakonec podařilo soupeři odskočit. Nakonec jsme zvítězili 10:6. Jsou to pro nás body navíc, nečekali jsme, že dvakrát zvítězíme. Jsme o skóre třetí a doma jsme odehráli opět výborná utkání. Byli jsme hnáni výbornými fanoušky, kterým musíme poděkovat za přízeň,“ hodnotil s úsměvem Pavel Kortus.

Pedagog ČB - Elizza Praha B 10:6

Další utkání čeká českobudějovický Pedagog o víkendu 23. a 24. ledna. Nejprve se utkají s rezervou Liberce, poté zajíždí na stoly pražské Sparty. 

Autoři

Štítky učitel, stolní tenista, stůl, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stolní tenisté Pedagogu si v novém roce připsali další dvě vítězství  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.