Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Majitele lyžařských středisek na jihu Čech potěšil nový sníh, který napadl přes noc

Zimní střediska v jihočeském regionu mohou naplno mluvit o zimní sezoně. Na Lipně napadlo během noci až třicet centimetrů nového sněhu, ještě o deset více uvítali na Hochfichtu. Sněhová nadílka se nevyhnula ani Zadovu.

Skiareál Lipno se nyní může pochlubit šedesáticentimetrovou sněhovou pokrývkou. Lyžaři momentálně využívají přes čtyři kilometry sjezdovek a v plánu je otevření dalších. „Díky sněhovým přívalům se v současné době navyšuje sněhová pokrývka. Nyní je na tratích čtyřicet centimetrů technického a pětadvacet přírodního sněhu. Už v dalších dnech bychom chtěli otevřít i sjezdové tratě Pánskou a Promenádní,“ hlásí ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek. 

Od pátku zde navíc bude probíhat zimní kemp České olympijské nadace: účastníci Olympijského běhu plní přání dětem. Přes tři desítky dětí a jejich rodičů zde zažijí noční bojovky, dobrodružné výpravy po okolí, hry, soutěže, animační program a seznámí se s prací horské služby. Děti využijí zkušeností bývalého alpského lyžaře a českého reprezentanta Filipa Trejbala. Na Lipně si ještě v sobotu mohou lidé vyzkoušet sněžné brusle. „Ty dokáže na sněhu ovládat každý, kdo umí bruslit na ledě či na silnici,“ upozorňuje Dušek.

Hochficht na česko-rakouském pomezí nabízí až sedm desítek prašanu. Aktuálně má v provozu osm z deseti lanovek a více jak devět kilometrů sjezdovek. Běžkaři zase uvítají osmašedesát kilometrů upravených tratí. „Dnes jsme otevřeli 3,4 kilometru dlouhou rodinnou trať Stierwiese, v pátek otevřeme obě sjezdovky na Reischelberg a od soboty 16. ledna budou v provozu kompletně všechny sjezdovky v délce 21 kilometrů a pojedou všechny vleky. Lyžaři se mohou těšit na vynikající podmínky a lyžování na čerstvém prašanu,“ řekl Gerald Paschinger, jednatel skiareálu Hochficht.

Nejméně sněhu je na Sternsteinu poblíž Vyššího Brodu, přestože přes noc napadlo pětadvacet centimetrů nového sněhu. Jeho celková výška dosahuje padesáti centimetrů. V provozu je kabinková lanovka, šestisedačková lanovka a pojízdný dětský pás. Lyžaři se mohou vyřádit na více jak dvou kilometrech sjezdovek včetně dětského parku.

Běžkaři rovněž mohou vyrazit k pramenům Vltavy, na Bučinu nebo na Černou Horu. Na Kvildě je zatím upraveno na čtyřicet kilometrů stop, jejich úprava probíhá i na Zadově. Tam jsou v provozu skoro všechny sjezdovky.

Štítky Vodní nádrž Lipno, Česko, sjezdovka, Hochficht, olympijské hry, lanová dráha, Filip Trejbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitele lyžařských středisek na jihu Čech potěšil nový sníh, který napadl přes noc  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.