Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Českých Budějovicích proběhlo soustředění české florbalové reprezentace vozíčkářů

Osmnáct nejlepších florbalistů na vozíku zavítalo o víkendu 23. a 24. ledna do Českých Budějovic, kde se uspořádalo reprezentační soustředění. Veškeré tréninky probíhaly v tělocvičně ZŠ Kubatova a florbalisté si celé soustředění nemohli vynachválit. „Trenér měl velmi dobře připravený program a jednotlivé tréninkové bloky do sebe krásně zapadaly,“ dodal k tréninkům Zbyněk Sýkora, stálý člen reprezentace a hráč českobudějovických Štírů.

Za dva dny absolvovali reprezentanti pět tréninkových jednotek. Tři tréninky proběhly v sobotu, dva v neděli. Soustředění bylo zaměřeno především na fyzičku a herní prvky. „Soustředění tohoto typu jsou velmi důležitá jak pro osobní rozvoj hráče, tak pro český florbal vozíčkářů obecně,“ doplnil Sýkora.

Soustředění se zúčastnilo celkem 17 hráčů a jeden náhradník, z toho hned šest florbalistů reprezentuje jeden z nejlepších klubů v republice, českobudějovické Štíry.

Jen slova chvály měla také vedoucí reprezentace vozíčkářů Dominika Horáková. „Soustředění proběhlo skvěle. Organizačně vše klaplo na jedničku. Musím poděkovat řediteli Základní školy Kubatova za to, že nám dal k dispozici takové prostory,“ zhodnotila víkendovou akci Horáková.

Bohužel, hendikepování florbalisté neměli příliš prostoru poznat krásy Českých Budějovic a okolí, a to především kvůli počasí. „V takovém počasí pro nás byl problém i přesun z Hluboké do Budějovic. Chtěli jsme se podívat na hlubocký zámek, ale v takovém počasí to nešlo,“ řekla vedoucí české reprezentace.

Další soustředění čeká reprezentanty v dubnu v Praze, ale dle slov Horákové se do jihočeské metropole reprezentanti opět vrátí. „Určitě se sem vrátíme. Nevíme, zda už letos. Všechno závisí na financích,“ konstatuje Horáková.

Jedna vrcholná akce se v Českých Budějovicích uskuteční. V termínu od 9. do 11. června uspořádá tým Štírů play-off extraligy vozíčkářů. Domácí borci budou obhajovat vítězství z posledních dvou let, kdy ještě vystupovali pod názvem United.

Seznam reprezentantů:

Grüner Lukáš (FBC ABAK Ostrava), Němec Jiří (FBC Štíři České Budějovice), Novotný Jaroslav (Tatran Střešovice) – Sýkora Zbyněk, Šimonek Adam, Nestával Ivan, Šindelář František, Čížek Zdeněk (všichni FBC Štíři České Budějovice), Dvořák Bohuslav (KAMAT Team Janské Lázně), Hamák Jan, Krupička Zdeněk, Přibilová Zuzana, Cimpa Stanislav (všichni Tatran Střešovice), Synek František, Hašek Jan, Pitelková Jana (všichni SKV Praha ComAp Team), Černý Martin (SKH Meteor Plzeň).

Mařík Vladimír (šéftrenér), Pek Tomáš (trenér), Horáková Dominika (vedoucí realizačního týmu české reprezentace vozíčkářů).

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky České Budějovice, reprezentace, florbalista, trénink, Tatran Omlux Střešovice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích proběhlo soustředění české florbalové reprezentace vozíčkářů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.