Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Oslabený Pedagog podlehl vysoko Litoměřicím, druhý den ale nedal šanci Ústí

Stolní tenisty Pedagogu čekal o minulém víkendu domácí zápas s prvními Litoměřicemi a druhý den s rezervou Ústí nad Labem. Oslabený domácí tým bez Miroslava Vondry na lídra tabulky nestačil, když prohrál 4:10. V neděli pak nedal šanci Ústí nad Labem, které Jihočeši zničili 10:2.

Miroslava Vondru nahradil v sestavě Jan Janda, ale proti plné sestavě Litoměřic neměli hráči Pedagogu šanci. Vše se začalo krystalizovat už úvodními debly. Filip Kortus s Romanem Kauckým podlehli svým soupeřům ve třech setech a Jan Janda s Pavlem Kortusem prohráli v pěti sadách. V té poslední nejtěsnějším možným rozdílem 9:11.

Na začátku singlů měl svůj zápas výborně rozehraný Filip Kortus, ale vedení 2:0 na sety ve vítězství neproměnil. Pinka zápas otočil a v pěti sadách zvítězil. Nezadařilo se ani Romanu Kauckému, který s Tschakertem uhrál pouze set. První bod pro domácí uhrál Jan Janda, který Hrušku porazil vcelku snadno 3:1. Na 2:4 poté snížil Pavel Kortus, který zvítězil stejným poměrem.

Další bod mohl českobudějovickým stolním tenistům přidat Roman Kaucký, jenž se vrátil do zápasu, ačkoliv prohrával už 0:2. Pátou sadu ale nezvládl a bod putoval na konto hostů. Na 6:2 zvýšili Severočeši díky Tschakertovi, který ve čtyřech setech zdolal Jana Jandu. Když další bod ztratil i Pavel Kortus, bylo prakticky po zápase. Filip Kortus sice uhrál třetí pod Pedagogu, když si snadno poradil s Woznickim, ale na zvrat už bylo pozdě.

Další bod na stranu Litoměřic připsal Pinka, který nedal příliš šancí Janu Jandovi. Nezadařilo se ani Pavlu Kortusovi. Po ztrátě úvodních dvou sad se sice vrátil do zápasu, ale rozhodující sadu už nezískal. Poslední bod Jihočechů zaznamenal Filip Kortus, který zvládl pětisetové drama s Hruškou. Když ale Roman Kaucký prohrál ve třech setech s Woznickim, byl konec.

„V sobotu jsme se museli proti prvním Litoměřicím obejít poprvé v sezoně bez naší jedničky Miroslava Vondry a hned z toho byla první porážka. Soupeř vyhrál obě čtyřhry a hned se dostal do vedení, které už nepustil. Bez Míry jsme na soupeře nestačili,“ smutnil Pavel Kortus.

Pedagog ČB - Litoměřice 4:10


Utkání s rezervou Ústí nad Labem bylo úplně o něčem jiném. Premiéru si v dresu Pedagogu odbyl Daniel Bárta, který je na jihu Čech na střídavý start z Havlíčkova Brodu. Poprvé také naskočil i Pavel Kortus starší.

Jihočechům vyšly už úvodní debly. Daniel Bárta s Pavlem Kortusem starším zvítězili ve třech setech a stejným poměrem se zadařilo také bratrům Filipu a Pavlu Kortusovi mladšímu.

Hosté ze severu Čech příliš nevzdorovali. Třetí bod připsal Filip Kortus, který nedal šanci Kvášovi. Naopak první ztrátu zaznamenal Pavel Kortus starší, který prohrál v pěti sadách. Svoji singlovou premiéru zvládl Daniel Bárta na výbornou, když s Votavou ztratil pouze jeden set. Pavel Kortus mladší poté rozebral Karáska a České Budějovice vedly 5:1.

Druhý a poslední bod ústeckých stolních tenistů zaznamenal Kváš, který v pěti sadách udolal Pavla Kortuse staršího. Pak už znovu úřadovali domácí hráči. Daniel Bárta zvládl svůj zápas bez problémů. Pavel Kortus mladší odehrál s Votavou pouze dva sety, poté jeho soupeř duel skrečoval. Své utkání zvládl i Filip Kortus, který s Karáskem neztratil ani set.

Jihočeši jasně kráčeli za vítězstvím, ke kterému je ještě více přiblížil Daniel Bárta po úspěšném zápase s Kvášem. Zápas ukončil Pavel Kortus mladší, který svého soupeře možná trochu podcenil a nechal zápas dojít až do pátého setu. V něm byl ale úspěšnější a Pedagog zvítězil celkovým poměrem 10:2.

„Chuť jsme si spravili v neděli, když jsme i bez Vondry porazili oslabené béčko Ústí nad Labem. Vyhráli jsme obě čtyřhry a po celý duel v klidu náskok kontrolovali. Zaslouženě jsme vyhráli 10:2, když stoprocentní byl Daniel Bárta, jenž je na Pedagogu na střídavý start z Havlíčkova Brodu a nastoupil v našich barvách poprvé,“ zhodnotil duel Pavel Kortus ml.

Pedagog ČB - Ústí nad Labem B 10:2

Další utkání čeká na Pedagog již příští týden. V sobotu 13. února přivítá od 15 hodin Prachatice. Bude se tak jednat o druhé jihočeské derby v této sezoně.

Autoři

Štítky Litoměřice, Ústí nad Labem, učitel, stolní tenista, Dan Bárta, Česko, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslabený Pedagog podlehl vysoko Litoměřicím, druhý den ale nedal šanci Ústí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.