Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Oslabený Pedagog nestačil v derby na Prachatice

Tři hráči tradiční základní sestavy chyběli domácímu celku. Miroslav Vondra, Roman Kaucký a Jan Janda nenastoupili z různých důvodů, a tak bylo jasné, že Pedagog nečeká snadný zápas. Českobudějovičtí hráči sice dřeli, ale nakonec svému soupeři podlehli 7:10.

Po úvodních deblech bylo skóre vyrovnané. Pavel Kortus mladši se svým bratrem Filipem nastoupili proti favorizovanému Kaštánkovi s Zaunmüllerem a dokázali v pěti sadách zvítězit. Na druhém stole nastoupil Pavel Kortus starší s třináctiletým Ondřejem Peškem, který poprvé v životě nastoupil ve druhé lize. Tento pár sice také dotáhl svůj zápas do pátého setu, ale v něm se domácím hráčům nezadařilo a nakonec padli.

Dvouhry nezačaly pro Pedagog příliš dobře. Filip Kortus podlehl ve třech setech Zaunmüllerovi a na druhém stole nestačil Pavel Kortus starší na Bauera. Když neuspěl při své singlové druholigové premiéře ani Ondřej Pešek, byl stav už 1:4. Snížit se podařilo Pavlu Kortusovi mladšímu, který nedal příliš šancí Šimkovi.

Poté se postavil za stůl opět Pavel Kortus starší, ale Zaunmüllerovi příliš dlouho nevzdoroval. Pak ale přišlo něco, co nikdo nečekal. Ondřej Pešek ve čtyřech setech porazil Bauera a připsal si tak zatím životní skalp. To domácí hráče nakoplo. Pavel Kortus mladší se nepáral s Kaštánkem a nepovolil mu ani set. Na 5:5 dokázal srovnat Filip Kortus, který vyzrál na Šimka.

Dobře naladěný Ondřej Pešek šel na favorita Zaunmüllera. Ve druhé sadě měl domácí mladý borec setbol, ale set nezískal a nakonec prohrál 0:3. Vyrovnat dokázal opět Pavel Kortus mladší. Ten prohrával v páté sadě 7:9, ale sadu otočil a nakonec zvítězil. Českobudějovičtí stolní tenisté mohli jít do vedení po zápase Filipa Kortuse, ale ten na Kaštánka nevyzrál. Na vedlejším stole bojoval Pavel Kortus starší, který dostal zápas se Šimkem do pátého setu. A v něm domácí borec zvítězil 12:10 a vyrovnal na 7:7.

Poté už si připisovaly body pouze Prachatice. V souboji jedniček mezi Pavlem Kortusem mladším a Zaunmüllerem byl úspěšnější hostující hráč. Filip Kortus nestačil na Bauera a jeho otec Pavel Kortus starší podlehl Kaštánkovi. Českým Budějovicím se tak druhé derby v sezoně nepodařilo a Prachaticím podlehly 7:10.

„Z různých důvodů nám chyběli tři hráči základní sestavy, přesto jsme se v derby prali. Přes týden jsme vyřešili střídavý start třináctiletého Ondřeje Peška a Ondra hned při své premiéře porazil Miroslava Bauera a udělal cenný bod. I přes ztráty jsme se statečně drželi. Přišlo asi 40 diváků a muselo se jim to líbit. Bylo to 7:7, pak nám soupeř utekl a bylo po zápase. Ale zůstáváme ve středu tabulky, za dva týdny budeme s celky ze spodu tabulky opět útočit na body,“ zhodnotil zápas Pavel Kortus mladší.

Jak již bylo řečeno, Pedagog čeká další duel za dva týdny. O víkendu 27. a 28. února přivítají nejprve od 15 hodin Bor, druhý den od 10 hodin Plzeň.

Pedagog České Budějovice - TJ Libín 1906 Prachatice 7:10

Autoři | Foto skpedagog.cz

Štítky Prachatice, stůl, Miroslav Bauer, České Budějovice, Bora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslabený Pedagog nestačil v derby na Prachatice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.