Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Štíri mají před sebou poslední domácí utkání, ženy čeká víkendový dvojzápas

Florbalový víkend čeká na fanoušky českobudějovických Štírů. Celý program odstartují muži v sobotu 20. února, kdy od 14:30 hostí v českobudějovické Sportovní hale celek z Jaroměře. Jejich něžné polovičky čeká tentýž den od 20:30 souboj s Hradcem Králové. Druhý den přivítají od 14:15 tým Vysokého Mýta.

Štírům se v této sezoně poměrně daří. Momentálně jsou na páté příčce s 37 body a na druhý Turnov ztrácejí pouhé tři body. O zápletku je tak v posledních dvou kolech postaráno. Jihočechy určitě namotivoval jejich poslední výsledek, kdy dokázali zvítězit na půdě Strakonice pět vteřin před koncem. O vítězství rozhodl Lukáš Malý, který v utkání zaznamenal hattrick. Celkově má na svém kontě 41 bodů (25+16) a v pořadí kanadského bodování mu patří pátá příčka. Co týmu z Českých Budějovic zatím nevychází, to jsou přesilové hry. V nich jsou hráči z jihočeské metropole druzí nejhorší. Úspěšnost využití mají 21,74 procent. Oslabení mají čtvrté nejhorší. Ubránili 63,64 procent přesilových her soupeře. Štírům se ale daří na domácí palubovce. Zde jsou na dělené druhé příčce.

Jaroměř je aktuálně desátá s 20 body, ale postup do play-off je pouze v rovinách teorie, jelikož na osmý Liberec ztrácí pět bodů. Východočeši mají jeden z nejhorších útoků v soutěži. Za dvacet utkání nastříleli 125 branek, což je čtvrtý nejmenší počet. Obranu mají třetí nejhorší. Do této doby Jaroměř inkasovala 142 gólů. Co ale týmu z Královehradeckého kraje vychází, to jsou přesilové hry. Úspěšnost 34,49 procent je třetí nejlepší přesilovka v soutěži. Velmi dobré mají také oslabení. Východočeši jsou také přeborníci na góly v oslabení. V sezoně jich nastříleli už 6, což je nejvíc z celé soutěže. Naopak jako jediní při své vlastní přesilovce ještě neinkasovali. Jaroměř je také nejvylučovanějším týmem. Na svém kontě mají už 177 trestných minut. Ve venkovních utkáních se Jaroměři také dvakrát nedaří. Uhráli pouze sedm bodů a jsou třetí nejhorší. Ani poslední dvě utkání se Východočechům nepovedli. Prohru si připsali jak doma s Libercem, tak v Králově Dvoře. Individuálně nejúspěšnějším hráčem je Petr Hašek, který si připsal 30 bodů (17+13) a je sedmnáctý nejproduktivnější hráč ligy.

První vzájemný zápas skončil výhrou Jihočechů 7:6.

Souboj těchto celků můžete sledovat v sobotu 20. února od 14:30 ve Sportovní hale.

Štírky jsou momentálně jedenácté s 19 body. V jejich posledním utkání zdolaly Soběslav 4:2 a tímto vítězstvím se dostaly před své krajské rivalky. Jihočešky vstřelily zatím 64 branek, což je dělený třetí nejhorší útok. Obranu mají čtvrtou nejhorší, když inkasovaly již 107 gólů. Českobudějovické hráčky mají ale jednu z nejlepších přesilovek. Využily 26,32 procent přesilových her. To je čtvrté nejlepší číslo z celé soutěže. Štírky také vstřelily už tři branky ve vlastním oslabení – druhý nejvyšší počet. Nejproduktivnější hráčkou Jihočešek je Veronika Jedličková. Má 20 kanadských bodů (7+13). To jí řadí na 31. místo soutěže. Štírky jsou také nejvíce trestaným týmem. Dohromady posbíraly 122 trestných minut.

Tým z Hradce Králové je na páté pozici s třiceti body. Je to tým, který nemá žádné vyložené slabiny, ale ani silné stránky. Ale právě díky této vyrovnanosti se nachází v popředí prvoligové tabulky. V posledním dvojutkání získali Východočešky dva body za výhru nad Bulldočkama z Brna 7:6 v prodloužení o den později ale podlehly Židenické rezervě 2:5. V sestavě Hradce Králové je ale hráčka, která vede kanadské bodování celé soutěže. Tou hráčkou je Eliška Buchalová, která si připsala už 47 bodů (31+16).

Utkání je na programu v sobotu 20. února v českobudějovické Sportovní hale od 20:30.

Vysoké Mýto je třinácté a má na svém kontě 16 bodů. Společně s Hranicemi mají nejhorší útok v soutěži, když vstřelily pouhých 51 branek. Přesilové hry mají druhé v nejhorší v soutěži. Využití pouhých 6,9 procent. Vysoké Mýto prohrálo již osm utkání v řadě. Poslední výhru si připsaly proti Hradci Králové v 11. kole, které se hrálo 12. prosince. Tehdy tým z Pardubického kraje zvítězil 5:3. Nejproduktivnější hráčkou je Eva Juříková, která je až na 78. místě s 12 body (4+8).

Zápas se odehraje v neděli 21. února opět ve Sportovní hale od 14:15.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Jaroměř, soutěž, sportovní hala, Hradec Králové, Vysoké Mýto, přesilová hra, Liberec, Turnov, Strakonice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíri mají před sebou poslední domácí utkání, ženy čeká víkendový dvojzápas  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.