Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Budějcká plovárna hostí v sobotu šestý ročník plaveckých závodů žactva

V sobotu 27. února pořádá plavecký klub PLAVÁNÍ České Budějovice 6. ročník plaveckých závodů žactva pro děti ve věku do 14 let. Klub je v posledních letech pořadatelem několika plaveckých soutěží a sportovních akcí na území Jihočeského kraje a města České Budějovice. Pravidelně pořádá krajské přebory nejmladšího žactva, mistrovství České republiky družstev nebo sportovně zábavnou akci s názvem Den vodních sportů, která je určena pro širokou veřejnost a především pro rodiny s dětmi. Sobotních závodů by se mělo zúčastnit by se mělo na 450 sportovců.

Od roku 2011 se každoročně pořádají v Českých Budějovicích plavecké závody žactva, které jsou určeny pro tři věkové kategorie (14-13 let, 12-11 let, 10 let a mladší). Startuje se v 50m a 100m disciplínách a v hlavním závodě, kterým je 200m Polohový závod. Tato disciplína je nejvíce obsazovaná, jelikož se zde soutěží o hodnotné poháry a zajímavé ceny.

Plavecké závody s názvem České Budějovice 2015, které se konaly v loňském roce, byly největšími plaveckými závody v Jihočeském kraji a vůbec jedinými závody na území Českých Budějovic a dle aktuálních informací to bude stejné i v případě závodů v tomto roce. Předpokládáme celkem 450 účastníků z třiceti plaveckých klubů České republiky a máme potvrzenou účast plavců ze Slovenska a Rakouska. Ze všech disciplín bude celkem 180 vyhlašovaných závodníků (na 1. – 3. místě) a z toho 18 jich bude z hlavního závodu.

Výhodou celého závodu je, že se bude vysílat ON-LINE přes webové stránky statistikaplavani.cz a díky tomu se na plavecký stadion v Českých Budějovicích mohou podívat fanoušci z celé České republiky. 

Sobotní závody jsou rozděleny na dva bloky, první startuje v 8:30, druhý ve 14:45.

Tisková zpráva

Štítky České Budějovice, Česko, Jihočeský kraj, krajský přebor, Rakousko, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká plovárna hostí v sobotu šestý ročník plaveckých závodů žactva  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.