Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Na jihu Čech během víkendu lyžovaly tisíce lyžařů

Tisíce lyžařů využily během víkendu dobrých sněhových podmínek na svazích v jihočeských lyžařských areálech. Kromě největších středisek na Lipně a na Zadově byly v provozu i menší areály v Nové Bystřici, na Kozí Pláni, na Kvildě, v Horní Vltavici nebo na Kubově Huti.

„Za víkend jsme přivítali kolem 4000 lyžařů, což je velmi slušná návštěvnost. V noci přimrzá, přes den jsou teploty nad nulou,“ řekl ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek. Na Lipně každý večer během týdnu zasněžovali a na svazích je 20 až 50 centimetrů sněhu. Lyžaři mají k dispozici 7,2 kilometru sjezdovek, v sobotu si užili i večerního lyžování. V provozu byly všechny tři lanové dráhy a tři pojízdné koberce ve výukovém hřišti.

Na sjezdovkách na Zadově leží v průměru kolem 40 centimetrů převážně technického sněhu. „V provozu je areál Kobyla i sjezdovka v Nových Hutích. V neděli bylo lyžařů kvůli mlze o poznání méně, přesto během víkendu na Zadově lyžovalo přes 2000 lidí,“ uvedl provozní areálu Petr Vondraš.

Během víkendu byl v provozu i menší lyžařský areál Kozí Pláň u Kaplice. „Sjezdovku využily desítky lidí, počítáme s provozem i příští víkend,“ uvedl provozovatel areálu Václav Mazák. Lyžovalo se také v Nové Bystřici u Jindřichova Hradce, na Kvildě a dalších menších střediscích. Řada lyžařů zamířila také na rakouskou stranu Šumavy do areálu Hochficht.

Štítky lyžař, Česko, Vodní nádrž Lipno, Zadov, Nová Bystřice, Kvilda, sjezdovka, Horní Vltavice, Kubova Huť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech během víkendu lyžovaly tisíce lyžařů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.