Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Štíři deklasovali Mukařov, ženy po boji padly v Plzni

První zápas play-off mají za sebou oba elitní florbalové týmy Štírů. Muži na domácí palubovce zničili Mukařov 13:5 a v sérii na tři vítězná utkání vedou 1:0. Ženy po výborném výkonu bohužel padly v Plzni, když nakonec prohrály 4:6 a dnes od 15:45 ve Sportovní hale v Českých Budějovicích budou chtít sérii vyrovnat a dostat ji do rozhodujícího třetího zápasu.

Českobudějovičtí začali utkání na výbornou. Už po 49 sekundách se prosadil obránce domácích Jakub Tomšíček. Ve čtvrté minutě už vedli domácí o dvě branky. Po lajně Měřička – Havelka – Lukáš Froněk zvyšoval posledně jmenovaný na 2:0. Mukařov ale v osmé minutě dokázal snížit. Po nevyužité standardní situaci Štírů se následně prosadil Stanislav Zbyněk. V polovině první třetiny vyslal pěknou střelu z otočky Marek Slepička a bylo to opět o dvě branky. Hostům se ale podařilo opět snížit. Pěknou akci zakončil povedenou střelou Jan Pudich. Během následujících dvou minut se Jihočeši dvakrát prosadili a odskočili na třígólový rozdíl. Nejprve dotlačil míček za Bínu Ondřej Havelka a po něm Jindřich Hrdý. Když šestou branku přidal Lukáš Malý, tak se Bína zvedl a odešel střídat. Nahradil ho Bobisud, kterého po jedenácti sekundách v brance překonal z trestného střílení Jakub Tomšíček.

I ve druhé dvacetiminutovce padaly branky. Svůj gólový účet otevřel ve 23. minutě Václav Hejplík, který svou střelu poslal přesně k pravé tyči. Minutu na to se po delší odmlce opět prosadili Pražané. Kunsta tentokrát prostřelil Jakub Majer. Mukařovu byla ještě ve druhé části nabídnuta přesilovka pět na tři, ale domácí ji s přehledem ubránili a po jejím skončení dokázali svůj náskok opět navýšit. Naprosto precizně umístěnou střelou se prezentoval Lukáš Froněk. V poslední minutě dostali Jihočeši další možnost trestného střílení. Tentokrát se k němu postavil Marek Slepička a také on byl úspěšný a vstřelil tak desátou branku svého týmu.

Začátek třetí části přinesl další branku skvěle hrajícího domácí mančaftu. Podruhé v utkání se trefil nejproduktivnější hráč Štírů po základní části Lukáš Malý. Mukařov dostal další výhodu přesilové hry, ale tu se jim využít nepodařilo. Ale hned po jejím skončení se přeci jenom z branky radovali. Střelcem byl Ondřej Piskalík. Zápas se již prakticky dohrával, protože o výsledku bylo rozhodnuto. Hattrick v 56. minutě navíc zkompletoval Lukáš Malý. I v poslední minutě utkání padly další dvě branky. Nejprve skóroval hostující Karel Svatoš a sedmnáct sekund před koncem vysekl balonek až do branky Zdeněk Valdauf, který tak dal konečnou podobu skóre na finálních 13:5. Štíři se ujali vedení v sérii 1:0 a dnes od 18 hodin budou bojovat v Praze o druhý bod.

Od začátku zápasu jsme byli lepší a šli za vítězstvím. Dneska nám skvěle zahráli všechny tři útoky, což je v play-off moc důležité. Těší mě, že jsme si i přes herní výpadek ve druhé třetině cestu za výhrou nezkomplikovali a postupně navyšovali skóre. Ve třetí třetině tak mohla naskočit i čtvrtá lajna a někteří hráči mohli odpočívat. Musíme teď nechat euforii za sebou a stejně se připravit na nedělní zápas v Praze. Určitě tam pojedeme pro výhru, uspokojení nepřipadá v úvahu,“ spokojeně hodnotil trenér Jiří Kratochvíl.

FBC Štíři Č. Budějovice – TJ Sokol Mukařov 13:5 (7:2, 3:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 1. Tomšíček (Žáček), 4. Froněk (Havelka), 10. Slepička (Malý), 14. Havelka (Měřička), 15. Hrdý, 17. Malý (Slepička), 18. Tomšíček (TS), 23. Hejplík (Havelka), 38. Froněk (Hrdý), 40. Slepička (TS), 43. Malý (Hrdý), 56. Malý, 60. Valdauf (Žáček) – 8. Zbyněk (Majer), 13. Pudich (Sláma), 24. Majer (Brus), 46. Piskalík (Sláma), 60. Svatoš (Noha). Střely: 35:30. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 127. Rozhodčí: Ležák L., Ležák M.

FBC Štíři Č. Budějovice: Kunst (Koš) – Staněk, Kudláček, Formánek, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Vilímek, Žáček, Bíca, Havelka, Zavacký, Měřička, Štěpka, Farka, Malý, Slepička, Tomšíček.

TJ Sokol Mukařov: Bína (17. Bobisud) – Šiman, Macků, Drahorád, Piskalík, Sláma, Brus, Zbyněk, Majer, Hron, Svatoš, Kášek, Pudich, Noha, Vejrych, Kalát.

Štírky sehrály velice vyrovnané utkání s vysoce favorizovanou Plzní, ale po bitvě nakonec padly 4:6.

V první třetině diváci v Plzni branku neviděli, ale šancí bylo několik a to na obou stranách. Nejprve Bartoníčková zlikvidovala šanci Staňkové a poté měla dobře postavené tyče, když tu horní trefila z velké dálky Nachtmanová. Na českobudějovické straně se dostala do šance Jedličková, která šla sama na Šindelářovu, ale neuspěla.

Ve druhé třetině šly hostující hráčky opět do brejku, ale Šindelářová byla opět šťastnější. V polovině utkání se prosadila Miroslava Suková, která využila toho, že Bartoníčkové vypadl míček z rukou. Miroslava Suková se prosadila také ve 32. minutě a na domácí střídačce bylo ještě veseleji.  O osm vteřin později dostala krásnou přihrávku Nikola Staňková od Vostracké a bylo to 3:0. Pár vteřin před koncem druhé části šly slávistky v přečíslení tři na dvě a Kateřina Šnebergrová vzala zakončení na sebe a střelou do horního rohu branky zvýšila už na 4:0.

Na začátku třetí periody se prosadila další domácí hráčka, konkrétně Aneta Nachtmanová a vypadalo to na jasné vítězství Plzně. Jenže ve 46. minutě se České Budějovice prosadily poprvé. Andrea Dostálová dokázala dostat balonek za Šindelářovu. Plzeň ještě jednou odskočila, když se z rohu vytočila Nikola Staňková. V 50. minutě předvedla hezkou akci Dostálová s Ladou Janošťákovou a druhá jmenovaná zakončovala do prázdné branky. Třetí branku vstřelila Veronika Jedličková, která tentokrát svůj brejk zakončila úspěšným forhendovým blafákem. Když Jihočešky díky Kristýně Minářové, která dorazila míček za záda Šindelářové, snížily na rozdíl pouhých dvou branek, bylo o drama postaráno. Hostující hráčky sice tlačily, ale další branku už se jim vstřelit nepodařilo a první zápas osmifinále play-off prohrály 4:6. Dnes od 15:45 se v českobudějovické Sportovní hale odehraje druhé utkání.

Dnešní výkon hodnotím jako jeden z nejlepších v letošní sezoně. Celý tým chtěl a odvedl výbornou práci. Zápas jsme prohráli kvůli dvěma minutám, kdy jsme dostali tři góly. Navíc jsme neproměnili čtyři brejky. Na to, že si nás soupeř sám vybral pro play-off, tak myslím, že dnes trochu litoval,protože jsme výhru mohli urvat. Děkuji holkám za krásný zápas,“ shrnul utkání trenér Luboš Hanšpach.

FBŠ SLAVIA Plzeň – FBC Štíři Č. Budějovice 6:4 (0:0, 4:0, 2:4)

Branky a nahrávky: 31. Suková (Košťálová), 32. Suková (Košťálová), 32. Staňková (Vostracká), 40. Šnebergrová (Vostracká), 43. Nachtmanová (Šnebergrová), 49. Staňková (Vostracká) – 46. Dostálová (Janošťáková L.), 50. Janošťáková L. (Dostálová), 52. Jedličková, 54. Minářová Kr. (Minářová Kl.). Střely: 24:16. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 75. Rozhodčí: Kotyza, Slíva.

FBŠ SLAVIA Plzeň: Šindelářová (Fialová) – Nachtmanová, Mašková, Knotková, Suková, Kolářová, Vostracká, Staňková, Volkmannová, Mlnaříková, Novotná, Drugdová, Böhmová, Šnebergrová, Košťálová.

FBC Štíři Č. Budějovice: Bartoníčková – Jedličková, Janošťáková P., Šraierová, Polívková, Sýkorová, Dostálová, Strumínská, Janošťáková L., Zahradníková, Minářová Kl., Linhartová, Minářová Kr., Juhaňáková, Kašparová.

Autoři

Štítky florbal, Štíři, FC Viktoria Plzeň, Mukařov, SK Dynamo České Budějovice, playoff, Ondřej Havelka, Česká obec sokolská, Praha, FBC Štíři Č. Budějovice, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři deklasovali Mukařov, ženy po boji padly v Plzni  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.