Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Čtvrtfinále mezi Štíry a Mukařovem je srovnané. Ženám sezóna skončila

Druhé utkání čtvrtfinálové série mají za sebou florbalisté českobudějovických Štírů. Po domácí výhře 13:5 se tentokrát stěhovali na palubovku Mukařova a padli 5:6. Štírkám se nepovedlo odvrátit konec sezóny a s Plzní prohrály na vlastní palubovce 5:6 po nájezdech.

Štíři měli skvělý začátek utkání. Už v páté minutě poslal přesnou střelou svůj tým do vedení Pavel Formánek. Hned po něm pálil do tyče Hejplík, ale po standardní situace vedli hosté už 2:0. Zavackého střelu dorazil opět Pavel Formánek. Situace se poté opakovala a za Bobisudem zazněla další tyč. Tentokrát po střele Hrdého. V deváté minutě přišlo snížení domácího celku. David Podhráský vyslal dalekonosnou střelu a ta skončila až v brance. Jihočeši ale opět dokázali odskočit. Měřička našel pěknou přihrávkou Davida Farku a ten neměl se zakončením problém. Do konce třetiny trefili Štíři ještě dvakrát konstrukci branky! Nejprve ze vzduchu orazítkoval tyč Malý a poté Tomšíček.

Ve druhé třetině převzal Mukařov iniciativu a začal dotahovat. Druhou branku domácích vstřelil Dominik Hron. Ve 36. minutě byl v hlavní roli opět Dominik Hron, který předvedl pěknou individuální akci a srovnal stav na 3:3. České Budějovice mohl poslat zpět do vedení opět Malý, ale jeho pokus zastavila další tyč.

V úvodu třetí části dostali domácí možnost přesilové hry a tu střelou z první proměnil Jakub Noha a Mukařov poprvé vedl. Pražané po trestném střílení mohli zvýšit, ale Majer si vylámal zuby na Košovi. Přesto skórovali v 54. minutě. Gólovou radost si vychutnal Ondřej Kalát. Ale Štíři se nevzdávali a po krásné akci druhé lajny dokázali snížit zásluhou Michala Měřičky. Hned v další minutě ale skóroval Lukáš Kášek a domácí vedli znovu o dvě branky. Tým z jihočeské metropole pak sáhl ke hře bez brankáře a ještě se mu podařilo snížit díky dalekonosné střele Václava Hejplíka. Víc už ale nestihl a prohrál tak v Mukařově 5:6.

„V první třetině se nám povedlo navázat na domácí zápas a Mukařov jsme jasně přehráli, vytvořili si spoustu šancí, nastřelili tři tyče a dostali se do vedení 3:1. Od druhé třetiny jsme se ale přestali pořádně pohybovat, soupeř toho využil a srovnal skóre. V poslední části už to byla loterie a domácí byli šťastnější. Troufám si tvrdit, že celkově jsme byli o víkendu lepším týmem, což nám dává sebevědomí do dalších zápasů série,“ hodnotil zápas lodivod Štírů Jiří Kratochvíl.

Série se tak za stavu 1:1 přesouvá zpět na jih Čech. Třetí utkání se odehraje v sobotu 12. března od 20:30 ve Sportovní hale.

TJ Sokol Mukařov - FBC Štíři České Budějovice 6:5 (1:3, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 9. Podhráský (Noha), 26. Hron (Drahorád), 36. Hron (Majer), 44. Noha (Podhráský), 54. Kalát (Drahorád), 55. Kášek (Sláma) - 5. Formánek (Žáček), 6. Formánek (Zavacký), 12. Farka (Měřička), 54. Měřička (Froněk), 60. Hejplík. Střely: 36:29. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 68. Rozhodčí: Krátký, Vojkůvka. Stav série: 1:1.

TJ Sokol Mukařov: Bobisud (Bína) - Šiman, Macků, Drahorád, Piskalík, Sláma, Brus, Zbyněk, Majer, Hron, Svatoš, Podhráský, Kášek, Pudich, Noha, Schubert, Kalát.

FBC Štíři České Budějovice: Koš (Kunst) - Staněk, Kudláček, Formánek, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Vilímek, Žáček, Bíca, Havelka, Zavacký, Měřička, Štěpka, Farka, Malý, Slepička, Tomšíček.


Štírky doma předvedly skvělý výkon proti favorizované Plzni, ale nakonec padly 5:6 po samostatných nájezdech. Celou sérii proto prohrály 0:2.

Už první třetina nabídla zajímavý florbal s množstvím šancí na obou stranách. Gólově se ale prosadila pouze Plzeň. Přesně v desáté minutě se po střele radovala Julie Volkmannová a dvě minuty před koncem skórovala s velkou dávkou štěstí i Helena Böhmová.

Druhou dvacetiminutovku od začátku ovládala Slavia Plzeň. Novotná nejprve nastřelila horní tyč, ale pár chvil po ní vsítila třetí branku svého týmu Aneta Nachtmanová. A bylo ještě hůř. Po neproměněné přesilové hře Jihočešek trestala podruhé v zápase Julie Volkmannová. Poté hrála také Plzeň přesilovou hru, ale šance si vytvořily domácí hráčky. Avšak bez úspěchu.

Ve třetí části se ale děly věci. Nejprve ve vlastním oslabení skórovala po úniku Veronika Jedličková, tři minuty nato využila přesilovou hru Lada Janošťáková a ještě v téže minutě snížila na rozdíl jedné branky třetí členka této lajny Andrea Dostálová. Plzeňský trenér tak sáhl k oddechovému času a hostující celek se po něm radoval z páté branky. Při hře čtyř proti čtyřem skórovala Petra Knotková. Jihočešky ale dřely a zásluhou jim bylo vyrovnání. O něj se postaraly svými druhými góly Andrea Dostálová a Lada Janošťáková.

Na řadu tak přišlo prodloužení, ve kterém mohly rozhodnout oba týmy, ale brankářky byly proti. Definitivu tak musely dát samostatné nájezdy. Na domácí straně byla úspěšná pouze Juhaňáková, za to na straně Plzně se prosadily Volkmannová, Kolářová a rozhodující branku si připsala Kateřina Šnebergrová. Západočešky se tak mohly radovat z postupu do čtvrtfinále play-off 1. ligy. Naopak štírkám sezona skončila.

„V první polovině jsme nepředvedli nejlepší florbal, ale rozhodnutý zápas jsme v poslední třetině dokázali zvrátit. V prodloužení jsme mohli několikrát rozhodnout, ale chybělo více štěstí. Z nájezdů se nakonec radovaly soupeřky, ale znovu jsme ukázali, že již patříme mezi týmy, se kterými se musí počítat. Play-off proti tak silnému soupeři jsme odehráli výborně. Jen chybělo trochu více štěstí,“ dodal k utkání a celé sérii trenér Luboš Hanšpach.

FBC Štíři České Budějovice - FBŠ Slavia Plzeň 5:6sn (0:2, 0:2, 5:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 43. Jedličková (Zahradníková), 46. Janošťáková L. (Šraierová), 46. Dostálová (Jedličková), 53. Dostálová (Jedličková), 55. Janošťáková L. (Jedličková) - 11. Volkmannová (Mlnaříková), 18. Böhmová (Novotná), 29. Nachtmanová, 33. Volkmannová (Nachtmanová), 49. Knotková (Mlnaříková), rozhodující nájezd Šnebergrová. Střely: 34:43. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 68. Rozhodčí: Janošťák, Brabec.

FBC Štíři České Budějovice: Bartoníčková - Jedličková, Janošťáková P., Šraierová, Polívková, Sýkorová, Dostálová, Strumínská, Janošťáková L., Zahradníková, Linhartová, Juhaňáková, Zimová, Kašparová, Tichá.

FBŠ Slavia Plzeň: Fialová (Šindelářová) - Nachtmanová, Mašková, Knotková, Suková, Kolářová, Vostracká, Staňková, Volkmannová, Mlnaříková, Novotná, Drugdová, Böhmová, Šnebergrová.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Mukařov, HC Škoda Plzeň, Madeta Motor České Budějovice, David Podhráský, přesilová hra, Helena Třeštíková, Jakub Noha, trestné střílení, Česká obec sokolská, FBŠ Slavia Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrtfinále mezi Štíry a Mukařovem je srovnané. Ženám sezóna skončila  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.