Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Florbalisté ze SPŠ Tábor překvapivě vyhráli celorepublikový turnaj středních škol

Takový úspěch čekal jen málokdo. Možná také vůbec nikdo, ale jihočeský florbal na něco podobného dlouho čekal. Studenti Střední průmyslové školy v Táboře ovládli Pohár Českého florbalu středních škol. Ve finálovém utkání v O2 aréně zdolali Gymnázium Opatov 6:4.

Cestou na finálový zápas zvládli florbalisté z jihu Čech celkem třináct utkání a ani v jednom nepoznali hořkost porážky. Přesto favoritem nebyli. Kostru opatovského celku totiž tvoří několik hráčů juniorského týmu pražského Chodova, který v G2 lize juniorů bral letos bronzové medaile.

Opatovští byli favoritem také díky tomu, že jejich výsledky byly daleko suverénnější, než ty táborské.

Den před finálovým soubojem čekaly na týmy ještě semifinálové boje. Táborská průmyslovka se utkala s nejtěžším možným soupeřem, průmyslovkou Třebíče. Ta byla považována za hlavního favorita celé soutěže. Nicméně utkání v pražské hale Jedenáctka přineslo překvapení v podobě vítězství Jihočechů. Ti vsadili na kvalitní defenzivu, rychlé brejky a nakonec si vybojovali finále po vítězství 4:2. „Celý zápas jsme se snažili výborně bránit. To se ukázalo, jako klíč k vítězství. Výborný výkon brankáře, podpořený blokováním a protiútoky. Právě ty pro nás byly klíčové. Dokázali jsme vstřelit tři branky, jednu přidat v přesilové hře a pro každého z nás se zrodil velký sen,“ popsal semifinálové utkání Ondřej Řezník.

Finále se hrálo v největší české hale, tedy v O2 aréně. Jednalo se o předzápas v rámci Superfinále florbalu. A také v tomto utkání se zrodilo velké překvapení.

Zápas začal hodně nervózně, ale první branka, která padla v sedmé minutě, celému utkání prospěla. Do vedení se díky střele Ondřeje Krátkého dostal Opatov. Poté o sobě dali vědět už hráči z města husitů. Na 1:1 srovnal nejlepší táborský hráč Ondřej Řezník, který při standardní situaci propálil vše, co mu stálo v cestě. Tentýž hráč, opět ze standardky, poslal svůj tým o dvě minuty později do vedení.

Opatov poté otevřel hru a Tábor opět trestal. Vojtěch Kollárik trefil míček přesně pod víko. Když Radek Vostřák zvýšil už na 4:1, vypadalo to, že o vítězi je jasno. Opak byl ale pravdou. Táborští náskok prohospodařili a začínalo se prakticky od nuly. Jenže dres táborské průmyslovky obléká Ondřej Řezník, který po zkompletování hattricku vrátil svému mančaftu vedení. A to nebylo vše. Ten samý hráč ještě využil přesilovou hru a dal tak konečnou podobu výsledku 6:4.

„Do O2 arény jsme vstoupili hodinu před zápasem a pro nás všechny to právě začlo. Výborné podmínky, obrovské šatny. Už jen samotný pohyb po útrobách arény pro nás byl zážitek. Do zápasu jsme vstoupili s čistou hlavou a věděli jsme, že nemáme co ztratit. Po prvním inkasovaném gólu jsme zvedli hlavy a začali jsme hrát jako v zápase s Třebíčí. Zákroky golmanů, bloky a znovu protiútoky. Naše silné stránky fungovaly a jen díky kvalitnímu týmovému výkonu jsme si došli pro vysněný titul. Pro všechny to byl obrovský zážitek. Je to nezapomenutelné. Stát uprostřed tak obrovské arény je nepopsatelný pocit, který zůstane v naší paměti snad navždy,“ shrnul závěrečné utkání celého turnaje hrdina zápasu Řezník.

Táborský střelec byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem finálového střetnutí.

Sestava SPŠ Tábor: Řezník Ondřej, Kollárik Vojtěch, Jedlička Tomáš, Pazourek Martin, Hubáček Filip, Skalický Tomáš, Brus David, Houser Antonín, Hýna Vojtěch, Bartáček Petr, Fořt Mikuláš, Holub Vítězslav.

Autoři | Foto FB Český florbal, foto: Šimon Jiráček

Štítky florbal, Gymnázium Opatov, střední škola, finále, Třebíč, Česko, Opatov, Chodov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté ze SPŠ Tábor překvapivě vyhráli celorepublikový turnaj středních škol  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.