Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prezident FIA Jean Todt odstartuje českokrumlovskou New Energies Rallye

Do České republiky přicestuje v závěru května velká osobnost světového motorismu. Slavnostního zahájení 5. New Energies Rallye Český Krumlov se v historickém centru města zařazeného na seznamu památek UNESCO zúčastní prezident FIA Jean Todt.

Návštěva nejvyššího představitele mezinárodní automobilové federace je pro organizátory z ČK motorsportu a ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov vyvrcholením jejich čtyřleté snahy o zařazení soutěže pro vozidla s pohony budoucnosti do kalendáře světového poháru FIA Alternative Energies Cup.

Francouz Jean Todt (*25. 2. 1946), bývalý spolujezdec v automobilových soutěžích, později šéf závodní stáje Ferrari ve Formuli 1 a nejbližší spolupracovník Michaela Schumachera, zavítá do České republiky poprvé od roku 2012 opět na pozvání prezidenta ÚAMK Oldřicha Vaníčka.

Program jihočeské návštěvy Jeana Todta ve čtvrtek 26. května bude upřesněn v dalších dnech. Podrobnosti o New Energies Rallye Český Krumlov jsou na oficiálních internetových stránkách soutěže www.rallye-newenergies.cz.

Autoři | Foto ÚAMK

Štítky Jean Todt, rallye, Mezinárodní automobilová federace, Česko, Český Krumlov, Světové dědictví UNESCO, soutěž, Michael Schumacher, Formule 1, Ferrari

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident FIA Jean Todt odstartuje českokrumlovskou New Energies Rallye  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.