Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Letní biatlonisté už zase válí! O minulém víkendu posbírali téměř pět desítek medailí

Dvě jihočeská města hostila regionální závody Českého poháru v letním biatlonu. Nejprve se v sobotu ve Starém Městě pod Landštejnem běžel vytrvalostní závod a štafety. O den později se výpravy přesunuly do Strakonic, kde byl na programu sprint.

Jako první tak na řadu přišly vytrvalostní závody. V kategorii muži A si druhé místo vyběhl domácí závodník ze Starého Města Luboš Schorný. V mužích B se už domácí tým radoval z vítězství zásluhou Jana Pokorného. V ženách A se nejvíce dařilo Pavle Schorné ze Starého Města, která zvítězila s devítiminutovým náskokem na svou týmovou kolegyni Janu Benešovou. Juniorskou kategorii také ovládl domácí závodník. Pro zlato si doběhl Ondřej Mikulášek. V juniorkách vyskočila na nejvyšší stupínek Kateřina Jeníčková ze Strakonic, před domácí Karolínou Markovou.

Kategorii dorost A ovládli Jihočeši. Ti se umístili na prvních třech místech. Vyhrál Marek Liščák z KB Staré Město pod Landštejnem, na druhé a třetí pozici byli závodníci z Vimperku v pořadí Ondřej Mánek a Jakub Švejda. V dorostencích B jako druhý doběhl strakonický Antonín Hanuš. I v dorostenkách A se radoval pořádající oddíl ze Starého Města. Stříbro vybojovala Veronika Trávníčková. V hodně početné kategorii žáci B obsadil skvělé druhé místo další biatlonista ze Starého Města, Ondřej Poledník. Ve starší kategorii žáci C doběhl na prvním místě staroměstský závodník Jáchym Kaplan a druhý jeho týmový parťák Jindřich Poledník. Další „placku“ vybojovala Lenka Bártová ze Starého Města. V žákyních C doběhla třetí. Své místo měla na závodech také přípravka. Mezi hochy skončil druhý Filip Doubek z Vimperku a třetí byl domácí Jakub Kovář. Dívčí přípravku ovládly Jihočešky. První Barbora Weissová z Vimperku, druhá Barbora Silovská ze Strakonic a třetí Anežka Poledníková ze Starého Města.

Ve štafetách obsadila druhé místo staroměstská trojice ve složení Luboš Schorný, Jáchym Kaplan a Aneta Novotná.

O den později se běžel sprint ve Strakonicích. A i zde sklízeli jihočeští biatlonisté úspěchy. Muže A vyhrál strakonický, a tedy domácí, Jan Braun. V mužích B skončil na druhé pozici staroměstský Milan Kovář. V mužích C zvítězil Josef Boček ze Strakonic. V kategorii ženy A doběhla domácí stříbrná Kateřina Kučerová. Juniory ovládl závodník z KB Staré Město pod Landštejnem Ondřej Mikulášek. Kategorie juniorek byla také pod nadvládnou Jihočešek. Na nejvyšší stupínek vystoupala Kateřina Jeníčková ze Strakonic a o stupínek níže se postavila Karolína Marková ze Starého Města.

Medaile přišla i v dorostencích A. Zlato zde bral týmový parťák Markové, Marek Liščák. V dorostencích B skončili za sebou dva domácí závodníci. První Antonín Hanuš, druhý Jan Novák. Dorostenky A opět pod nadvládou Jihočešek. První dvě ze Starého Města - Jolana Ihnatišínová, Veronika Trávníčková. Druhá jmenovaná se dělila o stříbrnou příčku se strakonickou Štěpánkou Hanušovou. Její týmová kolegyně Miroslava Chvalová doběhla v dorostenkách B první a staroměstská Viktorie Kaplanová druhá.

V žácích A skončil druhý Petr Štěrba z Vimperku. Žáky B měli pod palcem dva Ondřejové ze Starého Města. První proťal cíl Poledník, druhý Pokorný. Kategorie žáků C byla takové staroměstské mistrovství. Zlato bral Jáchym Kaplan, stříbro Jindřich Poledník a bronz Vítek Mikulášek. Jejich mladší kolegyně Aneta Novotná brala medaili v žákyních B. Konkrétně stříbrnou. Medaili stejné hodnoty vybojovala týmová parťačka Veronika Novotná a bronzovou Lenka Bártová. V přípravkách se nejvíce vedlo Jakubu Kovářovi z malé obce pod Landštejnem a třetí doběhl Filip Doubek z Vimperku. Dívčí přípravku vyhrála Barbora Silovská ze Strakonic, druhá skončila vimperská Barbora Weissová a třetí Anežka Poledníková ze Starého Města.

Autoři

Štítky Strakonice, biatlonista, Staré Město pod Landštejnem, Vimperk, Luboš Schorný, Jakub Kovář, Jindřich Poledník, Jan Braun

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní biatlonisté už zase válí! O minulém víkendu posbírali téměř pět desítek medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.