Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Další sportovní osobnosti si zatrénovaly se štírskými vozíčkáři

Po Karlovi Poborském a Radku Machovi zavítali na trénink českobudějovických florbalistů na vozíku další sportovci. Tentokrát si cestu našli prezident Motoru Roman Turek, gólman Motoru Ondřej Bláha a útočník Dynama Richard Kalod.

Play-off extraligy vozíčkářů se nezadržitelně blíží a s tím také exhibiční zápas hvězd. Všichni tři speciální hosté si vyzkoušeli něco podobného vůbec poprvé. A zatímco Richard Kalod opět prokazoval své útočné choutky, tak Roman Turek a Ondřej Bláha se postavili do míst, která jim jsou nejbližší. Tedy mezi tři tyče.

Všichni tři borci se ale potýkali s podobnými problémy jako jejich předchůdci. „Nejtěžší je změna a koordinace pohybu. Člověk tady musí přemýšlet o tom, co má udělat, aby zatočil doleva. Změna jízdy je prosté složitá,“ odhalil svůj problém Turek. „Zatáčení a změny směru jsou opravdu nejtěžší,“ souhlasil Kalod. A své si k tomu řekl i Ondřej Bláha. „Je to neskutečně náročné a není nic jednoduchého zkoordinovat pohyby. Nejtěžší je vůbec se otočit. Pravá ruka ovládá nevím co, levá taky neví co, do toho držet florbalku,“ dodal se smíchem Bláha.

I přes některé problémy se všichni tři hráči poprali s tréninkem se ctí a několikrát sklidili potlesk od štírských florbalistů. Především Roman Turek předváděl v brance kolikrát neuvěřitelné zákroky. Ale o tom, že jim žádný sport není cizí, přesvědčili i Ondřej Bláha a Richard Kalod.

„Musím říct, že je to moje premiéra na vozíku. Je to strašná dřina. Většinou jsem i tady v bráně, ale když jsem si vyzkoušel ježdění, tak to vůbec není jednoduché. Obdivuji kluky, jak to zvládají a hlavně jim fandím. Je super, že mají takovou možnost. Když jsem tady viděl kluky jezdit, říkal jsem si, jak je to náramně jednoduché, ale pak jsem se na vozík poprvé posadil a zjistil jsem, že to je úplně o něčem jiném. Když ale vidím, jak to kluky baví... Úžasný. Když mi vyjde čas, rád bych si přišel ještě s kluky zatrénovat,“ shrnul Turek.

„Klobouk dolů před těmi borci. Je neuvěřitelné, jak se na tom pohybují a jak jim to jde. Je to zábava a užívám si to. Je fajn si něco takového zkusit,“ doplnil Bláha.

Vozíčkářské play-off se uskuteční od 9. do 11. června v budějcké Sportovní hale. Exhibiční utkání je na programu v sobotu 11. června mezi souboji o první a třetí místo.

Autoři

Štítky Ondřej Bláha, Madeta Motor České Budějovice, Roman Turek, Richard Kalod, vozík, HC Dynamo Pardubice, Karel Poborský, Radek Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další sportovní osobnosti si zatrénovaly se štírskými vozíčkáři  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.