Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Budějcích hasiči soutěžili na stovce a atraktivním šplhání na věž

Vítězství na Českém poháru ve dvojboji obhájil Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje. Jako jediný se dostal v součtu pod 30 sekund.

Stejně jako loni vyhrál závod, který se koná jako memoriál zesnulého krajského ředitele HZS Jihočeského kraje plk. JUDr. Josefa Blažka, Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje,“ upřesnila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Soutěž se konala podesáté a diváci mohli přijít na stadion SKP. Soutěžilo se v běhu na 100 metrů s překážkami a ve výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku, což je velmi atraktivní disciplína.

V obou disciplínách byl z téměř devadesáti závodníků z celé České republiky nejlepší ústecký Jakub Pěkný, který v běhu na 100 metrů zvítězil s časem 16,01 sekundy a na věži dosáhnul vítězného času 13,98 sekundy. Součtem těchto časů – 29,99 sekundy - se pak stal vítězem celkového dvojboje. Druhý skončil Milan Netrval z HZS Plzeňského kraje s celkovým časem 31,39 a pohár pro třetí místo si opět do Plzně odvezl David Dopirák za čas 31,71,“ řekla dále Matějů.

Nejlepším zástupcem jihočeských hasičů byl pátý Ivan Pěnča ze Strakonic (32,38). Další Jihočech – Jan Ježek - skončil osmý za 32,61.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky hasiči, soutěž, lezení po stěně, České Budějovice, Ústecký kraj, Pražská konzervatoř, Josef Pavlovický, Česko, Jihočeský kraj, Jan Ježek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích hasiči soutěžili na stovce a atraktivním šplhání na věž  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.