Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Rozběhlo se play-off florbalistů na vozíku. Štíři prošli do semifinále

Čtvrtfinálovými duely se rozběhlo Česká pošta play-off extraligy vozíčkářů. V něm se střetli Štíři s brněnskými Bulldogs a druhou dvojici tvořily Jánské Lázně s ComAp Team Praha.

Čtvrtfinále se hrálo na dva vítězné duely. K úplně prvnímu utkání dne vyjeli Pražané s Jánskými Lázněmi. Favoritem byl tým z Prahy, který utkání zvládl poměrem 6:2. Po něm se vydali na palubovku českobudějovické Sportovní haly také domácí proti Bulldogs Brno.

Od začátku se hrálo vyrovnané utkání a na gól se čekalo až do desáté minuty, kdy se střelou od mantinelu prosadil Tomáš David. O minutu později se krásnou střelou Tomáš David prosadil podruhé a zvýšil už na 2:0. Od té domy dřímali domácí otěže pevně v rukou. Možná i díky tomu, že Brňané neměli ani jednoho hráče na střídání. Další branku poté z trestného střílení přidal František Šindelář a na 4:0 upravil Adam Šimonek. V tu chvíli bylo o výsledku prvního utkání téměř rozhodnuto. Ve štírském dresu se prosadil ještě Lukáš Trupl. Pak přišla první korekce Jihomoravanů, načež přišla odpověď v podobě šesté branky budějckých florbalistů. Podruhé v utkání se trefil František Šindelář. V závěru utkání hosté ještě jednou snížili, ale Štíři se nakonec mohli radovat z vítězství 6:2 a vedení v sérii 1:0.

„My jsme se snažili od začátku co nejvíce střílet, ale nepadalo nám to tam. Pak jsme se dostali na hřiště my, druhá lajna a padly nám tam první dvě střely. Hned se hrálo lépe. Vedli jsme 2:0. Řekli jsme si, že budeme střílet dolů, ale dolů snad nešla ani jedna střela. To bychom měli zlepšit. Jinak musím pochválit brněnského gólmana, který je nahoře výborný a hrozně špatně se překonává. Dvakrát jsem měl štěstí, že se mi to otřelo o tyčku a byl z toho gól. Jakmile jsme se dostali do vedení 3:0, tak už se utkání v pohodě dohrálo do konečného výsledku 6:2,“ shrnul první utkání nejlepší hráč Tomáš David.

FBC Štíři České Budějovice – Bulldogs Brno 6:2 (2:0, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. David (Nestával), 11. David (Šindelář), 21. Šindelář (TS), 22. Šimonek (Šíp), 30. Trupl (Šimonek), 33. Šindelář (Sýkora) – 32. O. Holík (V. Holík), 41. V. Holík (Šrůtka). Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 278. Rozhodčí: Kamínek, Pohunek.

FBC Štíři České Budějovice: Němec – Šindelář, Jelínek, Šíp, Pešek, Sýkora, Nestával, David, Šťastný, Herman, Šimonek, Havelka, Čížek, Trupl.

Bulldogs Brno: Žák – Holík O., Holík V., Matoušek, Vrba, Šrůtka, Macháček.


Šlo se na druhé duely. SKV Praha ComAp Team Praha opět potvrdil roli favorita a vcelku snadno si dokráčel pro druhé vítězství a postup do semifinále. Tentokrát poměrem 6:1.

Druhý zápas absolvovala také druhá dvojice. A na první branku se opět čekalo, tentokrát až do třinácté minuty. Výborného gólmana Žáka prostřelil František Šindelář. Dvě minuty nato se mohli domácí radovat podruhé a opět po zásahu Františka Šindeláře, který si vybral slušnou porci štěstí. Pak své první branky v letošním play-off zaznamenali Jan Šíp, Jan Herman a Zbyněk Sýkora. Jediná korekce výsledku přišla z hokejky Ondřeje Holíka. Polední dvě branky Štírů obstaral Tomáš David a pořadatelé letošního finálového turnaje tak prošli do semifinále play-off, kde se utkají s polskými Wheel Wolf Sosnowiec. Druhou dvojici tvoří Tatran Střešovice a SKV Praha ComAp Team Praha.

„Zápas nebyl lehký. Samozřejmě se dostavila i nervozita. Zklidnilo se to po nějakých dvou třech pěkných brankách, pak už jsme hodně vystřídali a chytli se i mladí kluci. Jsou velmi šikovní a nadaní. Bude to pro ně dobrá zkušenost do dalších zápasů. Zítra čekám úplně jiné zápasy. Doufám, že nebude tak kvalitní gólman, jako byl dneska. Snad se ujme více střel. Ale ten tým je mnohem silnější,“ zhodnotil druhé utkání dvougólový František Šindelář.

Program tedy pokračuje už zítra opět ve Sportovní hale. Od 9. hodiny vyjedou k prvnímu utkání Wheel Wolf Sosnowiec proti Štírům. Jejich druhý zápas je v plánu od 11:30. V případě nerozhodného stavu přijde na řadu třetí utkání od 14:00. Druhá dvojice vjede na hřiště poprvé v 10:15, podruhé ve 12:45 a případný třetí duel se sehraje od 15:15.

Bulldogs Brno – FBC Štíři České Budějovice 1:7 (0:2, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 22. O. Holík – 13. Šindelář (Sýkora), 15. Šindelář (Sýkora), 17. Šíp (Herman), 25. Herman (Šindelář), 37. Sýkora (Šindelář), 43. David, 43. David (Trupl). Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 27. Rozhodčí: Kamínek, Pohunek.

Bulldogs Brno: Žák (43. Macháček) – Holík O., Holík V., Matoušek, Vrba, Šrůtka.

FBC Štíři České Budějovice: Němec – Šindelář, Jelínek, Šíp, Pešek, Sýkora, Nestával, David, Šťastný, Herman, Šimonek, Havelka, Čížek, Trupl.

Autoři | Foto Pavel Kubeš

Štítky František Šindelář, playoff, semifinále, Praha, Bulldogs Brno, Jan Heřman, Česká pošta, Yale Bulldogs, SK Dynamo České Budějovice, Janské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozběhlo se play-off florbalistů na vozíku. Štíři prošli do semifinále  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.