Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Ledenicích vyhlíží semifinále extraligy. A trenérka cenu za dlouhodobou dřinu

Historický úspěch mají již nyní softbalisté Ledenic. Od zítra se A-tým mužů i žen představí v semifinále extraligy. A šéfka klubu Hana Korčáková věří, že mužstva jsou schopna přes silné soupeře přejít dál. Sama pak čeká na výsledky projektu Díky, trenére, kde je mezi 30 nejlepšími amatérskými kouči.

V jakém roce jste založila Žraloky Ledenice a kde jste začínali trénovat a hrát?
Začínali jsme hrát v roce 1999, ale zdaleka se tehdy nedalo mluvit o trénincích. Děti bavila hra, a tak jsme pořád hráli. Bez znalostí, jak se trénují softballové dovednosti. Vše začalo na jedné z výprav přírodovědného oddílu Žraloci.

Kdy vznikl současný areál?
Areál se začal stavět v roce 2007 a v roce 2008 jsme jej otevírali. Podařilo se získat dost dotací a dále velkou zásluhu na vybudování areálu má předchozí starosta městysu Ledenice pan Franěk, který pomohl prosadit vše na zastupitelstvu a dále se staral o celou stavbu.

Změnila jste od začátku fungování kolem softbalu pohled na tento sport?
Vše se posunulo od hry ke sportu, od zábavy k tvrdým tréninkům. Získali jsme vědomosti o tomto sportu, podařilo se také získat nové děti a trenéry. Vše je dnes jinak, děláme téměř profesionálně amatérský sport.

Co vše jste změnila v přístupu k tréninkům dětí?
Základem dnešních tréninků jsou především drily, jen to je cesta k úspěchu. Zabýváme se ale také dalšími oblastmi, jako je kondice, kompenzace cvičení, atletická a gymnastická průprava... Je méně prostoru pro zábavné hraní.

Byla jste oceněná v projektu Díky, trenére! Představte krátce projekt a co pro vás ocenění znamená.
Tento projekt existuje druhým rokem. Je možné navrhnout k ocenění amatérského trenéra mládeže jakéhokoliv sportu. Z návrhů, které letos dorazily od hráčů nebo rodičů, vybrala odborná komise TOP 30 trenérů pro rok 2016. Do této třicítky jsem byla také vybrána. S každým trenérem byl natočen krátký medailonek a vše bylo podpořeno mediálně. Na konci září bude vybráno TOP 10 trenérů a ti pak postupují do finále. Je to celé obdoba Zlatého Ámose u učitelů.

Muži i ženy budou o víkendu hrát semifinále extralig. I přes špatný začátek soutěže od mužů lze již nyní říct, že jde o historický úspěch klubu?
Ano, právě prožíváme historický úspěch klubu, kdy muži i ženy budou v letošním roce nejhůř na 4. místě v extralize, tedy v nejvyšších českých soutěžích.

Ženy hrají s Kunovicemi, které byly po základní části druhé. Pomýšlíte na finále?
Uvidíme. S Kunovicemi jsme loni sehráli velice náročný a vyrovnaný boj o semifinále, kde nakonec byly Kunovice úspěšnější. Věřím, že letos jim porážku vrátíme, ale nebude to jednoduché.

Muži to budou mít těžší. Čeká je vítěz základní části Spectrum Praha. Dá se porazit?
Ačkoliv je Spectrum v současné době pravděpodobně nejsilnější tým v Česku, věřím, že je možné ho porazit. Letos jsme se Spectrem dokázali sehrát hodně vyrovnané zápasy a my jsme v lepší pozici – nemáme co ztratit, budeme bojovat jako lvi.

Oba týmy hrají v sobotu i v neděli doma. Pozvěte čtenáře Budějcké Drbny do Ledenic.
Přijďte se podívat do Ledenic na semifinále ženské a mužské extraligy v softballu. Ženy hrají zápasy v sobotu od 15 hodin a muži od 12 hodin. V neděli začínají ženy ve 13:30 a muži v 10:30. Bude to skvělé!

Autoři | Foto FB Žraloci Ledenice

Štítky Ledenice, semifinále, trenér, projekt, Spectrum Praha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ledenicích vyhlíží semifinále extraligy. A trenérka cenu za dlouhodobou dřinu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.